A PEAC Cegléden, a PINKK Sopronban játszik szerdán

2020. október 13. 16:28 2020. okt. 13. 16:28

A negyedik fordulót játsszák szerdán az NB I-es női kosárlabda bajnokságban érdekelt csapatok. Mindkét pécsi együttes utazik: a PEAC Cegléden, a PINKK, akinek várhatóan nehezebb dolga lesz, Sopronban lép pályára.

A PEAC-Pécs eddigi mérlege két győzelem és egy vereség. Szekszárdon a várt eredménnyel fejezték be a mérkőzést, Studer Ágiék legyőzték Sarok Nikiéket. A pécsi rangadón, a PINKK ellen meglepetéssel indult a mérkőzés, jelentős előnyt szereztek a találkozó első részében Vári Zitáék, de a különbséget sikerült Wentzel Nóráéknak ledolgozni, és begyűjteni a 2021. évi bajnokság első győzelmét.

Alig 72 órája az ELTE-BEAC volt az ellenfél a Lauber Dezső Sportcsarnokban, ahol egy nem túl szép meccsen nyertek Sánta Petráék.

A Cegléd jelentős sikerrel kezdte a bajnoki szezont. Otthonukban kiütéssel verték a Zalaegerszeget, Diósgyőrben két pontos vereséggel zártak, három napja viszont otthonukban kaptak ki a VASAS Akadémiától.

A PEAC ügyvezetője, Kond Árpád elmondta, hogy legutóbbi, a BEAC elleni mérkőzésükön nem arattak szép győzelmet, a lényeg a két pont begyűjtése volt. Fiatal csapatuk alakulóban van, a mérkőzés fázisaiban nem tudnak még egyenletes teljesítményt nyújtani.

Az ügyvezető szerint a Cegléd közel azonos teljesítményt nyújtott eddig, nagyon megerősödtek, jó külföldi és hazai játékosaik vannak, az edzőjük, Kostas Keramidas is jó szakember. Kond Árpád bízik benne, hogy ugyan a vendéglátók számítanak az esélyesebbnek, helyt tudnak állni ellenük.

A PINKK-Pécsi 424 ismétli az előző esztendő teljesítményét. A 2020-21-es bajnokságban eddig elmaradtak a győzelmek elmaradtak, a nyitányon hazai pályán vereséget a VASAS Akadémiától, majd a PEAC és a TFSE-MTK otthonában maradtak alul.

A csapat szerda este Sopronban javíthat a mérlegén. A hűség városának csapata eddig két mérkőzést játszott le, idegenben 20 ponttal verték a NKE Csata csapatát, otthonukban 33 pont különbséggel a Győrt, a legutóbbi, a Szekszárd elleni mérkőzésük viszont elmaradt.

A PINKK játékosa, Szűcs Lilla elmondta, hogy szerda este euroligás csapathoz utaznak. Alig három napjuk volt a felkészülésre a Sopron ellen, az biztos, hogy nem feltett kézzel lépnek pályára.

Szerző: Szabó Ferenc

(Címlapkép: PEAC-PÉCS Női Kosárlabda Klub)

 

Forrás: Pécsi STOP