A dobogó felé lépked a PVSK-VEOLIA

2024. április 15. 11:40 2024. ápr. 15. 11:40

Behúzták a negyeddöntő második mérkőzését is a PVSK-VEOLIA kosarasai a TF vendégeként, így bejutottak a legjobb négy közé. Nem volt szép játék, különösen az első negyedben. A pécsiek többet hibáztak, mint a TF játékosai. A 25-21-es első negyed után már minden 10 percben javítottak a párducok és 83-90-re nyertek.

Lelkesen, lendületesen kezdte a játékot a TF együttese. A meccs elején folyamatosan vezettek, a PVSK pedig minduntalan futott az eredmény után. Hortin kívül nem nagyon lehetett dicsérni senkit, érződött, hogy kicsit görcsösen próbálják erőltetni a támadásokat. A rövid szünet azonban jót tett, és a második tíz perc már sokkal inkább a vendégek tervei szerint alakult a játék. Apránként elkezdtek közelebb kerülni ellenfelükhöz a vendégek. Igaz szűk volt a differencia. Feltételezhető, hogy a vezetéstől látványosan felszabadultak is lettek Hortiék, és a harmadik negyed elején úgy festett, gyorsan le akarják rendezni a mérkőzést. Igrutinovics felpörgött, Antóni is sorra szállította a pontokat, és amikor már 17 pont volt az előnyük tényleg úgy tűnt, ez már megvan. Csakhogy elég volt egy-két elszórakozott támadás, és a TF máris vérszemet kapott. Egymás után kezdték dobálni a triplákat a hazaiak, és mire észbe kaptak, már jócskán tízen belülre férkőzött ellenfél, így világossá vált, hogy az utolsó tíz perc sem lesz sétagalopp.

Nem is lett. Bár nagyon sok hibával dolgoztak Bíró Olivérék. Büntetőket hibáztak el, támadásokat fejeztek be előkészítetlen dobásokkal, azért védekezésben megtették azt, ami a sikerhez kellett. Ha szenvedve is, de nyert a PVSK-VEOLIA, így 2-0-val húzták be a negyeddöntőt, és jutottak be a bajnokság legjobb négy csapata közé, ahol jövő vasárnap a BKG–Fót párharc (ott 1-1-re állnak a felek) nyertese ellen kezdenek majd a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

TF-BUDAPEST-PVSK-VEOLIA 83-90

25-21, 21-28, 21-23, 16-18)

 

Kosárlabda-NB I., férfiak. Negyeddöntő, 2. mérkőzés.

TF-Budapest: Gémes 2, Szántó 10, Dancsecs 18/6, Karosi 12/6, Anda 14. Cs.: Szanyi 7/3, Simon 11/9, Kelenföldi 9/6.

Vezető edző: Nagy Bálint

 

PVSK-Veolia: Igrutinovics 20, Frank, Németh A. 3/3, Antóni 13/3, Horti 17/9. Cs.: Bíró O. 4, Plézer 17/9, Radó, Molnár M. 2, Mokánszki 11/3, Halász 3/3.

Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

 

 

Nagy Bálint: Hamarabb fogyott el a Cola, mint szerettem volna. Azt gondolom, hogy nagyon megnehezítettük a Pécs dolgát. Nem véletlenül cseréltek légióst, mert érezték, hogy itt bajba kerülhetnek. Érződött is a különbség a 2 légiós között. Azt gondolom, hogy a hangulat magával ragadó volt, ilyen szurkolást TF-meccsen ritkán hallottam. Ilyen jó érzés lehet játszani egy ilyen csarnokban, a srácoknak ezt meg kell tanulni. Ha ilyen playoff módba mentünk volna bele minden meccsbe, akkor lehet, hogy nem a PVSK-t kapjuk nyolcadik helyről. Szerintem nagyon szépen helytálltunk, várjuk, hogy kivel kell játszanunk.

Szrecsko Szekulovics: Az első mérkőzést favoritként nyertük, ez volt a papírforma. Nagyon gratulálok a TF-nek ehhez a két meccshez. Nem volt jó ritmusunk, de utána visszajöttünk. Persze, itt nyomás van, de muszáj nyerni. Gratulálok a saját csapatomnak is, hogy tudtunk idegenben is nyerni, és 2-0 után van időnk felkészülni az elődöntőre. Köszönjük a közönségnek, és sok sikert a TF-nek.

 

Szerző: Szabó Ferenc