Fény az alagút végén? Nyert a PMFC

2024. április 15. 09:03 2024. ápr. 15. 09:03

A Merkantil Bank Liga NB. II. 28. fordulójában a Pécsi MFC Tiszakécskei LC együttesét fogadta vasárnap a Stadion utcában. Mérkőzés előtt mindkét csapat kieső pozícióban állt, így egy kiélezett, rendkívül izgalmas csatát láthattak a szurkolók a Mecsekalján, ahol a vendéglátók Terbe Botond góljával 1-0-ra diadalmaskodtak.

A Pécsi MFC legutóbbi három mérkőzésén összesen 1 pontot szerzett: Előbb kikapott a Csákvártól 1-0-ra, majd hazai pályán 2-2-t játszott a Kozármislennyel, még a bajnoki cím várományosától, a Nyíregyházától 2-1-re kapott ki idegenben. Az eredmények azt mutatják, hogy a nyeretlenség ellenére szoros mérkőzéseket játszottak erős csapatokkal Helesfay Donáték. A Tiszakécskei LC szakmai stábja a hosszabb ideje kisebb sérülés miatt nem számíthat Pongrácz Viktor, Bencze Márk és Szekér Ádám játékára. Eltiltott jelenleg nincs, Cippf Dominik visszatérhetett eltiltásából. A Pécs stabilabb csapat, de ők is a kiesés elől menekülnek.

Összesen 7 másodosztályú és 2 harmadosztályú bajnoki mérkőzés szerepel a közös sporthistóriában (mellette a 2 osztályozós mérkőzés az NB I-ért). Ez alapján 1 pécsi győzelem mellett 3 döntetlen és 5 tiszakécskei siker szerepel a statisztikában. Legutóbb ebben a bajnoki szezonban 0-0-át játszott egymással a két csapat a Sportcentrumban. Az eredmény most egyik csapatnak sem lenne jó.

A Tiszakécskei LC legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből hármat elvesztett, de mindegyik esetben csupán egy góllal marad alul, ugyanis a feljutásra hajtó Győrtől, a középmezőnyben stabilan szereplő Soroksártól, valamint a sereghajtó Mosonmagyaróvártól is 1-0-ra kapott ki. Nem úgy, mint a hátsó régióból menekülő Budafok ellen, amellyel 2-2-t játszott, ám alig két héttel ezelőtt óriási bravúrt bemutatva a Tisza-parti alakulat 2-0-ra nyerni tudott a 4. helyezett Szeged vendégeként.

 

A 32. perc döntötte el a mérkőzés sorsát. Egy rossz felszabadítási kísérletet követően került Terbéhez a labda, aki a jobb oldalról befelé tört. Két védőt kicselezett, majd jobbal 17 méterről találta el a jobb alsó sarkot. 1-0

 

 

PÉCSI MFC–TISZAKÉCSKEI LC 1–0 (1–0)
 

 

PMFC: Helesfay – Miknyóczki, Rácz L., Pejovics, Majnovics – Terbe, Hudák – Szabó M. (Hadaró, 72.), Bukovics (Lacza, 55.), Harsányi (Szekszárdi, 88.) – Tóth-Gábor (Rácz B., 72.). 

Vezetőedző: Mátyus János
 

TISZAKÉCSKE: Kiss Á. – Lehoczky, Viczián (Fodor F., a szünetben), Valencsik – Torvund, Kállai (Kryvotsiuk, 72.), Kocsis D. (Szőr, 67.), Bertus (Zamostny, 67.) – Vajda R. (Takács T., 88.), Balázs B. – Cipf. 

Edző: Balogh Pál
 

Gólszerző: Terbe (32.)

 

Mátyus János, a PMFC vezetőedzője: van fontos győzelem, van fontos siker, ez az volt. Játszottunk már jobban is és akkor nem hoztuk a pontokat. A hátralévő időszakban a pécsieknek meg szeretnénk, köszöni a támogatást, a segítséget. A maradék hat mérkőzésből hármat nyerni szeretnénk. A tréner arról is beszélt, hogy a két csapat tabellán elfoglalt helye csalóka. Kérdésre elmondta, hogy a vendégek az utolsó szalmaszálba kapaszkodtak, de a PMFC védelme és helyzet kihasználása eldöntötte a mérkőzés sorsát.

 

Balogh Pál, a Tiszakécske edzője: Szegeden nyerni tudtunk, Pécs ellen nem. A hazaiak jobban akarták a győzelmet. Azt hittük, hogy elindultunk felfelé. Gól nélkül nagyon nehéz mérkőzést nyerni.

 

Szerző: Szabó Ferenc