A PMFC a labdarúgó szezon egykori sztárok fellépésével búcsúzik

2022. május 15. 15:01 2022. máj. 15. 15:01

A PMFC NB II-es labdarúgó csapatának, a 2021-2022 évi bajnokság záró találkozója előtt május 22-én gálamérkőzést játszanak a Magyar Öregfiúk Válogatottal a PMFC Öregfiúk. A rendezvényre már közel másfél éve készültek, ám a koronavírus-járvány eddig keresztbe tett – mondta el Mészáros Ferenc a Stadion utcában tartott tájékoztatón.

Megtudtuk, hogy régi adósságot sikerül törleszteni a programtervezet megvalósításával – mondta az egykori pécsi edző, aki 21 alkalommal a válogatott mezt magára öltötte. Mészi, a pécsi klub korábbi válogatott támadója ezúttal, mint a PMSC Öregfiúk Egyesület elnöke ült a tájékoztatón az asztalnál. Főszervezőként, ő tett legtöbbet, azért, hogy sikerült tető alá hozni ezt a régóta várt gálameccset. Elmondta, hogy a tervek szerint ott lesz majd a pályán többek között Gera Zoltán, Tököli Attila, Fehér Csaba, Bodor Boldizsár és Márton Gábor is, de a régiek közül láthatjuk majd Brezniczky Sándort, Róth Antalt és Tomka Jánost, Katzircz Bélát. Megtudtuk, hogy az edzői feladatokat Mészáros Ferenc és Megyeri Károly páros látja el.

Május 22-én, vasárnap a PMFC a Tiszakécske ellen zárja az NB II. idei szezonját. A bajnoki 17 órakor kezdődik, a gálaelőadás lesz majd a tétre menő csata felvezetője, 15 órai kezdettel. A szurkolók számára pedig nem csak az a jó hír, hogy igazi sztárokat nézhetnek meg, hanem az is, hogy a két mérkőzést egy jegy áráért tekinthetik meg a helyszínen, ezt már Kránicz Ákos ügyvezető igazgató mondta.

A Magyar Öregfiúk válogatottja legutóbb, Gellei Imre irányítása mellett a Művész válogatottal játszott, az ott pályára lépők közül többen érkeznek Pécsre, így Egressy Gábor, Pisont, Wéber, Juhász Roland és sokan mások pályára lépése várható május 22-én Pécsett 15 órától, a Stadion utcai pályán. Azt is megtudtuk, hogy a mérkőzést Ábrahám Attila egykori FIFA bíró vezeti,

A tájékoztatón Győri János és Tomka János is jelen volt. A két sikeres volt pécsi labdarúgó elmondták, elkezdték az edzéseket, mert a szurkolóknak megszeretnék mutatni, hogy nem felejtettek el futballozni és bizakodtak, hogy május 22-én népes szurkolótábort szórakoztathatnak a PMFC stadionban..

 

Szerző: Szabó Ferenc