A PMFC emberelőnyben szenvedett vereséget a Győri ETO-tól

2023. március 13. 13:40 2023. márc. 13. 13:40

A mérkőzés előtt a PMFC megszerezhette volna első idei hazai győzelmet a 2023-as esztendőben, az ETO pedig nagyon szeretne már följebb lépni a tabella nyolcadik helyéről. A vendég gárda tervei sikerültek. A PMFC közel 75 percen keresztül emberelőnyben játszott. A lehetőséget a hazaiak nem használták ki, 0-1-el zárták a találkozót.

A mérkőzést indító játékvezetői sípszó előtt egy ünnepélyes köszöntésnek tapsoltak a mérkőzésre kilátogatok. A pécsiek kapusa, Helesfay Donát 100. alkalommal lépett pályára bajnoki meccsen piros-fekete színekben. Érdekesség, hogy a csapat portása ezzel megelőzte Dibusz Dénest is, aki korábban 99-szer őrizte a pécsi kaput. 

A várakozásnak megfelelően jó iramot láthattak a szurkolók az első percekben. A nagy akarásban sem forogtak veszélyben a kapuk, ha igen, akkor is inkább a hazai helyzetek adtak okot néha kisebb aggodalomra a vendég védőknek. Tegyük hozzá, hogy a vendég „portás”, Kovácsik remek formában védett. Góloknak látszó lövéseket sikerült hárítania.

A 13. percben emberhátrányba is kerülő győriek szerezték meg a vezetést egy szép akcióból. Keresztes a félpályánál könyökölte le Gerát, a játékvezető azonnal piros lapot mutatott fel védőnknek. Hiába próbálkozott ezután a Pécs, egy kontra végén megszerezték a vezetést. Babati ment el a jobb oldalon, beadására Szendrei érkezett, aki hat méterről passzolt a pécsiek kapujába 0-1. A szünetig némi mezőnyfölényben játszott a Pécs, de komoly helyzetig nem jutottak, emberhátrányban is. A folytatásban nem sokat változott a mérkőzés képe, meddő fölényben voltak a hazaiak, kontrákból viszont az ETO volt veszélyesebb, Kiss Bence kétszer is majdnem megduplázta az vendég előnyt. Az utolsó fél órában aztán már helyzetekig is eljutott a Pécs, kétszer is a gólvonal elől szabadítottak fel védők kapusuk vezényletével. A végén az ETO harcossága, akarása meghozta gyümölcsét, a mostani győzelemmel immár hét mérkőzés óta veretlen idegenben a győri csapat.

 

Weitner Ádám, a PMFC vezetőedzője: Jól indult a mérkőzés, a kiállítás is jókor jött. A Győr beállt védekezni, nem tudtuk megbontani a védekezésüket. A második félidőben váltottunk, próbáltunk nagyobb nyomást helyezni rájuk, a végén már mindenki játszott, akiben van gól, de sajnos ez most nem jött ki. Önfeláldozóan védekezett az ETO, helyzeteinknél a nagyobb hit, a határozottság hiányzott. Gratulálok az ETO-nak.

 

Tímár Krisztián, a Győri ETO vezetőedzője: Tudtuk, hogy egy fontos, érzelmekkel teli mérkőzés vár ránk, de mindenképpen szerettük volna kijavítani az Ajka elleni vereségünket. Jól kezdtünk, megpróbáltuk átvenni a mérkőzés irányítását, de egy fegyelmezetlenséget követő jogos kiállítás után nehéz helyzetbe kerültünk. Rögtön utána viszont egy szép kontrából megszereztük a vezetést. Úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk, hiszen emberhátrányban is több helyzetet tudtunk kialakítani és a döntő pillanatokban hátul is stabilak voltunk, több fontos mentést is bemutattak védőink. A végén célfutball játszottunk, de nekünk ez egy fontos három pont volt.