A tartalékos PMFC pontot hozott haza Szegedről

2021. november 25. 13:02 2021. nov. 25. 13:02

Nehéz mérkőzés várt a PMFC NB II-es labdarúgócsapatára Szegeden. Sérülések és betegségek miatt Vas Lászlónak négy játékost nélkülözni kellett a szerda esti, Tisza parti mérkőzésen. A találkozón úgy tűnt, hogy a vendégek tartalékosan is jobban játsszák a mérkőzést, különösen a második félidőben, ám dűlőre vinni a találkozót egyik csapatnak sem sikerült, így 1-1-el zárult a 90 perc.

A PMFC szakvezetésétől megtudtuk, hogy Hursán György külső oldalszalag húzódása miatt hiányzik, Grabant Bencére sérülése miatt vár pénteken műtét, míg Sági Milánt kézközépcsonttöréssel operálták. Króner Martin bokasérüléssel bajlódik. Rajtuk kívül több játékos, valamint stábtag korábbi pozitív Covid-tesztje miatt tölti jelenleg is házi karanténját és ezért nem utazhattak Szegedre.

Kezdés után beszorult a Szeged. Pécsi szabadrúgás az ellenfél kapujának közeléből, majd Hegedűs Márk egymás után két szögletet is rúgott. A 6. percben már a negyedik szögletét rúgta a Szeged, igazi gólhelyzet egyik kapu előtt sem alakult ki. Ódor a 12. percben Hegedűst térdel derékon rúgta, játékvezető sípja néma maradt. A játékos a földön maradt. Rövid ideig állt a játék. Dávid, Horváthot akasztotta, sárgalap a jutalom, szabadrúgás a 16-os közeléből. A sértett méterekkel kapu fölé rúgta a megítélt szabadrúgást. Gajdost a szeged csatárát Kövesdi bokán rúgta, sárgalapot mutatott fel a pécsi játékosnak a játékvezető. A 26. percben Horváth Krisztofer baloldalon kisodródva ballábbal rúgta laposan a labdát a pécsi kapura, ami Helesfay lába mellett a gólvonalon túlra került 1-0. A mérkőzés első vendégkapura lövéséből a hazaiak megszerezték a vezetést. Tegyük hozzá, hogy Helesfay beadásra számíthatott és nem egy lecsúszott gurításra. A válasz a 29. percben érkezett, Hegedűs Márk került biztató helyzetbe közel 20 méteres bombája egy méterrel elszállt a kapu felett.  A gólt érő válasz is érkezett a 32. percben. Jobboldalon Marques-Airosa vezette hosszan a labdát, majd az ötösön belül tartózkodó Bíró Bencéhez továbbította a labdát, aki 3 méterről a kapufa érintésével gólba fejelte a labdát, 1-1. Ez volt a PMFC első kaput eltaláló lövése. A 38. percben Bíró növelhette volna a PMFC előnyét. Az MTK-től igazolt játékos rosszul döntött. Az üres kapu fölé emelte a labdát. Katona a 45. percben buktatott, sárgalapot kapott érte.

Sárgalappal kezdődött a második félidő. A 46. percben Kóródi összerúgta a pécsi Svedyuk bokáját, figyelmeztetőlap Derdák Marcell játékvezetőtől. A csere lehetőséggel először a hazaiak mestere Dragan Vukmir élt.  A mérkőzés 6. sárgalapját Ódor kapta a 65. percben. A 67. percben a PMFC is cserélt, Marques-Airosa, Tihanyi Olivér váltotta. A 73. percben Gajdos Helesfay kezébe emelte a labdát. Óriási hazai helyzet volt.  A 84. percben Hegedüs Márk megsérült, helyére a kispadról érkezett Varga Botond. Pécsi szabadrúgás után beszorult a kapuja elé a Szeged. Szögletek, szabadrúgások egymás után, de a Pécs nem tudta megszerezni a vezetést. A 90. percben Helesfay a bal alsó sarokból szögletre tenyerelt egy lövést.

A másik NB II-es baranyai csapat, a Szentlörinc a déli órákban a kozármislenyi pályán a VASAS-t fogadta. A listavezető budapesti gárda 2-0 ra nyert Grumicsék ellen.

A PMFC legközelebb vasárnap haza pályán fogadja a Dorog együttesét. A Szentlőrinc Siófokra utazik. A 2021-2022 évi bajnokságban további 2 fordulót játszanak még le a csapatok. A PMFC a sorsolás szeszélye alapján mind két alkalommal vidékre utazik. A Szentlőrincre egy hazai és egy idegenbeli mérkőzés vár még 2021-ben. Folytatás 2022. január 30-án.

 

Szerző: Szabó Ferenc