A „tartalékos” PMFC vasárnap este alul maradt a III. KER TVE csapatától

2021. november 22. 16:02 2021. nov. 22. 16:02

Közel negyed százada játszott egymással a PMFC és a III. KER TVE NB II-es labdarúgó csapata. Az NB II ujjoncával a pécsiek vasárnap este a Stadion utcában csaptak össze. A válogatott vb-selejtezői után a bajnokság 16. fordulóval folytatódtak a Merkantil Bank Liga küzdelmei, ahol a vendég gárda elvitte a 3 pontot Pécsről.

Komoly sérülés- és betegséghullám miatt tizenegy játékost is kénytelenek nélkülözni a vasárnap esti mérkőzésen Vas László vezető edző. Több labdarúgó is súlyos sérüléssel bajlódik, Hursán György korábban külső oldalszalag húzódást szenvedett, Grabant Bencére közelítő sérülése miatt vár műtét, míg Sági Milánt kézközépcsont töréssel operálták. Az biztos, hogy ők hárman idén már nem léphetnek pályára. Rajtuk kívül több játékos, valamint stábtagnak is pozitív lett a Covid-tesztje, így ők maradéktalanul az egészségvédelmi protokollt követve házi karanténjukat töltik. A Merkantil Bank Ligában előírt szabályoknak megfelelően a hétvégi mérkőzés előtt koronavírus-teszten vettek részt a kerettagok, a vasárnap 17:00 órakor kezdődött III. KER. TVE elleni bajnokira. A találkozó előtt 48 órával, 2 kapussal, valamint 12 mezőnyjátékossal készültek a pécsiek.

Mérközés előtt Vas László, a PMFC vezetőedzője elmondta, hogy: - Felemásra sikeredett a két hetünk, hiszen több játékosunk is betegséggel, súlyos sérüléssel küszködött. Nem keresünk kifogásokat, a megoldásra fókuszálunk és szeretnénk itthon tartani a három pontot.

Kemenes Szabolcs, a III. KER. TVE vezetőedzője elmondta, hogy:  Egy nagyon jó erőkből álló csapathoz utazunk, akik ráadásul nagyon jó formában vannak, de azt láthatjuk, hogy ebben az NB II-ben bármi megtörténhet. Ennek tudatában utazunk Pécsre, és próbáljuk meg elhozni a három pontot. Felkészültünk ellenfelünkből, de a válogatott szünetben inkább a saját csapatunkkal foglalkoztunk.

 A PMFC - III. KER TVE NB II-es találkozó 90 perce alatt két közel azonos képességű csapat küzdött egymással. Igaz a tabella alapján a pécsi szurkolok biztos hazai sikerre számítottak. A PMFC két alkalommal is betalált a budapestiek kapujába, de Antal Péter játékvezető az elsőt les, a másodikat lökés miatt érvénytelenítette, a szurkolok megdöbbenésére. Az érvénytelen gólok mellett több helyzet volt a Vas csapatnak, de a vendégek se panaszkodhattak. A pécsi kapus Helesfay Donát több alkalommal, bravúrral hárított.  A PMFC - III. KER TVE NB II-es labdarúgó mérkőzés vasárnap este Pécsett 0-1-es eredménnyel zárult.

Mérkőzés után Kemenes Szabolcs a vendégcsapat vezető edzője elmondta, hogy az első félidőt igazi helyzet nélkül játszották le. A második félidőben már mind két csapat több góllal maga javára fordíthatta volna a mérkőzést. Vas László a PMFC vezető edzője elmondta, hogy mind két fél maga javára fordíthatta volna a mérkőzést. Fájó, hogy 1 gólt elvettek a csapattól.

Felpörögnek a folytatásban az események. A PMFC szerdán Szegedre utazik a tabella élcsoportjához tartozó csapathoz. A Szentlörinc a tabella második helyén álló VASAS-t fogadja otthonában.

Szerző: Szabó Ferenc