A törököket is két vállra fektette a PEAC

2021. október 28. 13:35 2021. okt. 28. 13:35

A női kosárlabda Európa Kupa csoportban, az eddig legjobban teljesítő török gárda, a Nesibe Aydin érkezett Pécsre az NKA UNIVERSITAS PEAC-hoz szerda este. Pécsett a Lauber Dezső sportcsarnokban lejátszott mérkőzésen a vendéglátók 78-66-ra verték a török kosárlabda csapatot.

A török sztárcsapat a 2021-2022 évi bajnokságban még nem bukott mérkőzést. Európa Kupában verték a török Belona Kayserit és Izraelben a Ramla csapatát. A hazai bajnokságukban egy mérkőzést játszottak, legyőzték a Besiktast együttesét. A PEAC öt bajnoki győzelmet gyűjtött be. Az EK-ban egy győzelem, egy vereség a teljesítmény.

A pécsi egyetemisták javítottak a nemzetközi kupában, elért eddigi mérlegükön.

Csirke Ferenc vezetőedző gárdája nagyon rövid időre engedte ki kezéből a mérkőzést. Írhatjuk, hogy a második negyedben a PEAC dobásai nem sikerültek. A negyedet 11-20-al zárták a hölgyek. A harmadik negyedben már sikerült a hátrányt ledolgozni és a záró negyedben már a pécsi akarat érvényesült. Így megérdemelten 78-66-ra nyerte a mérkőzést.

 

A látottak alapján a törökök játéka időnként lassúnak tűnt. Oka lehetett a hosszú utazásuk, de az is, hogy 7 játékost küldött pályára Erman Okerman vendégedző. Két játékos pihenőbe maradt a kispadon. A Nesibe Aydin játékosai közül Coates, Nacickaite, Thomas húzta a többieket.

 

Kiss Virág nem véletlenül tagja a magyar női felnőtt kosárlabda válogatottnak. A magyar bajnoki mérközéseken nem csak magasságának köszönhetően, de már erővel is bírja mérkőzésről mérkőzésre. Hazai találkozókon 1-3 perc pihenőket kapott. A szerda esti nemzetközi kupamérkőzésen közel 5 perc pihenő alatt tudott frissülni. Írhatjuk, hogy azonos szinten teljesített az amerikai idegenlégiósokkal. A lepattanó szerzésben Marshallt és Nelsont is túlszárnyalta. 

A sikerhez szükség volt Dudasovára, Szűcs Rékára, akik a legjobbkor fordították a mérkőzés állását, de azokra is, akik Kiss Virágnak pontos labdákat adtak.

Vasárnap a PEAC a Szekszárdhoz utazik. Itt a Mecsekaljai csapat győzelem esetén nagy lépést tehet a dobogóra vezető úton.

 

 

Szerző: Szabó Ferenc