Döntetlent játszott a PMFC a Csákvárral

2020. augusztus 26. 21:43 2020. aug. 26. 21:43

Az NB II hatodik fordulójában találkozott először egymással a PMFC és az Aqvital FC Csákvár, a pécsi csapat korábban sosem játszott bajnoki mérkőzést a csákváriak ellen. A Fejér megyei együttes eddig győzelem nélkül a tabella utolsó helyén áll. A mostani 0-0-s eredmény miatt a PMFC lecsúszott a tabella 11. helyére.

A PMFC összeállítása egy helyen változott a hétvégi, Békéscsaba elleni összetételhez képest, Adamcsek kimaradt és Tihanyi kezdett. 

Az első félidőben a pécsi csapat többet támadott, és többször kerültek helyzetbe, de a hazai védők a helyükön voltak. Az első említésre méltó momentum a 41. percben történt, amikor Baracskai 10 méterről nagy lövést eresztett meg a pécsiek kapujára, ám Helesfay Donát kapus jó helyen volt. Másik esemény az volt, hogy a csákvári Mim műesését sárga lappal honorálta Molnár Attila játékvezető.

A második félidő közepe előtt, a 69. percben a Csákvár már elhasználta az összes cserelehetőségét, a 88. percben viszont hazai győzelem is születhetett volna, mert Madarász a 11-es vonalán belülről durrantott egy lövést a pécsiek kapujára, de Helesfay ismét bravúrosan hárította a lövést, a jó formája a hosszabbítással együtt 94 perces meccsen végig kitartott.

A PMFC védelme továbbra is jó formában van, hiszen zsinórban a harmadik meccs, amin nem kaptak gólt. Sok szurkolónak azonban már az is hiányzik, hogy szép pécsi gólokat lásson.

A PMFC vasárnap este a Szentlőrincet fogadja a Stadion utcában, nagy megyei rangadó várható.

 

Szerző: Szabó Ferenc

Címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

Forrás: Pécsi STOP