Dr. Horváth Zsolt: roppant mód örülök, hogy az NB II-ben szerepelhet a PMFC

2020. május 10. 12:56 2020. máj. 10. 12:56

Pécsett kezdte labdarúgó pályafutását dr. Horváth Zsolt, aki egy szívműtét után orvosi tanácsra abbahagyta a kedvenc sportját. Azon kevés focisták közé tartozik, aki az aktív pályafutás mellett egyetemre is járt, és jogi diplomát szerzett a PTE-n. Ma már játékosügynökként keresi kenyerét és az M4 sportszakértője. Az egykori labdarúgót az NB 1-es bajnokság folytatásáról és a PMFC felsőbb osztályba lépéséről is kérdeztük.

A labdajátékok közül egyedül a labdarúgás, amelyik kivárta a koronavírus-járvány lefelé hajló görbéjét. Közel három hónap után folytatódik az élvonalban a bajnokság. A szünet mennyire viselte meg a játékosokat mentálisan és fizikálisan?

Úgy gondolom, hogy egy profi labdarúgónak egy ilyen vis maior helyzetet is tudni kell kezelni. Természetesen nem egyszerű - véleményem szerint nem is lehetséges száz százalékosan - versenyformában tartania magát egy játékosnak, de a tökéletes állapotát megközelítő kondíció kell, hogy legyen a célja nap, mint nap.

A csapat által adott napi impulzusok sokat jelentenek minden téren egy labdarúgónak, legyen az akár fizikális, akár mentális plusz, de a mai technikailag fejlett világ nyújt annyi lehetőséget, hogy meglegyen a “személyes” kontaktus ebben az időszakban is.

Dr. Horváth Zsolt (forrás: Pécsi STOP)

A 2019-2020. évi bajnokságban a Ferencváros biztos bajnoknak tűnik. A bajnokság szüneteltetése hozhat változást a szezonzárásra?

A Ferencváros rögtön két elmaradt meccsét fogja pótolni, úgy vélem, ha azokon győzelmet tud aratni, akkor nagy szerencsével és természetesen folyamatos győzelmekkel lesz esélye. 

Az FTC meghatározó játékosa Dibusz Dénes évek óta barátod, mennyire figyeled a teljesítményét. Szurkolhatsz neki, amikor az M4 sportszakértője vagy?

Szép emlékeket éltem meg Dinivel mind csapattársként, mind pedig ellenfélként, sikerült vele együtt nyerni a Ferencváros ellen, valamint ellene, már mint a Fradi kapusa ellen nyerni, ráadásként győztes gólt sikerült szereznem azon a meccsen. Túl van 100 kapott gól nélküli meccsen zöld-fehér mezben, biztos pontja a Fradinak.

Csapataidban rendkívül gyors és gólérzékeny voltál. Így volt a PMFC-ben is. A piros-feketék az MLSZ döntése szerint indulhatnak az NB 2-ben. 

Roppant mód örülök, hogy a PMFC újra profi osztályban szerepelhet, nagyon remélem, hogy nem kell sokat várni az újabb osztályugráshoz. Szerettem ott futballozni és mindig örömmel tölt el, ha erre gondolok.

Napjainkban mivel foglakozol? 

Ügyvédként és játékosügynökként tevékenykedem, valamint az M4 Sport képernyőjén is szerepelek szakértőként, nem panaszkodom, van dolgom bőven. 

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP