EB aranyérmes csapat tagja lett Tóth Andris, Pécs ifjú vízilabdázója

2021. július 12. 12:57 2021. júl. 12. 12:57

Pécsett a vízilabda megszeretéséért Ambrus Tamás edző, Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt kiemelten sokat tett 2004-2011 között. Napjainkban is az OB I--ben játszanak Csaba Mártonék és a többiek, a PVSK vízilabda szakosztályában. Több fiatal korosztályos válogatott a PSN.ZRT-ben gyűjti Magyarország számára a sikereket. Tóth András a PSN.ZRT csapatából emelkedett ki és lett az arany érmes csapat tagja, az U 15 éves korosztályban, vasárnap este.

Portugáliában, Loulé városában az U15 -ös korosztály számára rendezett vízilabda EB-n a magyar csapat a csoport mérkőzések többségét nagy gól fölénnyel megnyerte. A Horvátokat 13-10-re, Grúziát 23-3-ra. Ezen a találkozón a PSN.ZRT sportolója, Tóth András 5 alkalommal talált az ellenfél hálójába. Lengyelország ellen még nagyobb gólaránnyal nyertek, 32-3-ra.

A pécsi fiú itt is remekelt, 4 góllal terhelte a Lengyel kaput.

A magyar csapat Törökország ellen a negyed döntőben KO győzelemmel szállt ki a vízből, 20-5-re nyertek. Tóth itt is a góllővök között volt több találattal.

Az elődöntőben ott folytatták a magyarok ahol a csoport körben abban hagyták, Görögország ellen 12-10 volt az eredmény jelzőn. A vasárnap esti döntőben Spanyolország legyőzése volt a cél. A többségében KSI, FTC, BVSC színeiben vízilabdázó válogatott játékosok között egyedüli vidékiként szereplő Tóth Andrással (PSN.ZRT) sikerrel jöttek ki a 32 perc után a vízből. 10-5-re végződő eredménnyel
a csapat megvédte előző EB-n elért bajnoki címét.

Az U15-ös korosztály két éve Burgaszban szintén aranyérmet nyert. A harmadik helyen a görögök végeztek, miután a bronzmeccsen 11–7-re győzték le a horvátokat.

A meccs mókás jelenettel zárult: Dávid Zoltán edző és a cserejátékosok a vízbe ugrottak ünnepelni, amikor a játékvezető jelezte, hogy maradt négy tized másodperc a döntőből, nincs vége az EB-nek. Így hát az edző és fiai kimásztak, hogy a dudaszó után újra megmártózzanak.

Forrás: Pécsi Stop