Egy ponttal kapott ki Székesfehérváron a PVSK-VEOLIA

2020. november 8. 11:58 2020. nov. 8. 11:58

Közel egy hónapos csúszással kezdte a 2020-2021. évi férfi kosárlabda bajnokságot a PVSK-VEOLIA a koronavírus-járvány miatt. Több játékos és stábtag tesztje is pozitív eredményt mutatott, így a fiúk hajrázhatnak, hogy minél előbb pótolják a halasztott mérkőzéseket.

Az eredetileg kiírt sorsolás szerinti 10. fordulóban játszották le a harmadik mérkőzésüket szombat este Alekszicsék Székesfehérváron. A világjárvány miatt a legtöbb csapat halasztotta a mérkőzéseiket. Legkevésbé a Kaposvár, a Szeged, Paks játékosait érintette a COVID, ők már hat mérkőzésen vannak túl.

A PVSK-VEOLIA együttesének eddig egy győzelem (hazai pályán, a Kaposvár ellen) és egy vereség (idegenben, a Szombathely ellen) volt a tarsolyában. Idegenben ismét nem sikerült nyerni, de szoros mérkőzést játszottak a fiúk Székesfehérváron.

Az első negyedet jó dobásaival hozták a hazaiak. A folytatásban Ruják Andris parádés játékával, remek dobószázalékkal elért találatokkal egypontos hátránnyal mentek hosszú szünetre a csapatok (49-48).

A harmadik negyedben nagy lendülettel kezdtek a vendégek, Budimir, Funderburk, Ruják közelijei és távolijai beestek a kosárba, a két utóbbi játékos a büntetőket is hibátlanul dobta. A kispadról érkező Brkic eredményes játékára is szükség volt, hogy a harmadik negyedet hozza a pécsi együttes. Harminc perc játék után 68-70-et mutatott az eredményjelző.

A hazaiaknál közel a legtöbb időt pályán töltő amerikai irányító, Frank Turner és a magyar válogatott tagja, Vojvoda Dávid és társai válaszoltak a pécsi pontokra. Legizgalmasabb perc a mérkőzésen a 40. perc volt: Ruják találatával 85-85, majd Brkicével 85-87-re módosult az állás, de végül 90-91-re behúzták a mérkőzést a hazaiak.

ALBA-Fehérvár – PVSK-VEOLIA: 91-90 (27-21, 22-26, 19-23, 23-20)

A meccs után Bán Gábor, a PVSK-VEOLIA ügyvezetője lapunknak azt mondta, remek mérkőzés volt mindkét szurkolótábor részére. Mint fogalmazott, a kosárlabda ünnepe is lehet, hogy a koronavírusos időszakban ilyen színvonalas mérkőzést játszottak a csapatok. Bán szerint jó jel lehet, hogy a kispadról 19 pont érkezett. Úgy látja, hogy talán a szerencsésebb csapat nyert Székesfehérváron.

(Szerző: Szabó Ferenc)

(Címlapkép: Facebook/PVSK-Panthers)

Forrás: Pécsi STOP