Érmekkel tértek haza a pécsi fiatal vízilabdázók Olaszországból

2021. szeptember 9. 15:44 2021. szept. 9. 15:44

A PSN Zrt. Sportiskola idén négy csapattal, 60 sportolóval vett részt a világ legnagyobb utánpótlás tornájának számító HaBaWaBa (a Happy Baby Water Ball) vízilabda fesztiválon az olaszországi Lignanoban. A három korosztályban megrendezésre kerülő (U10, U12, U14), több mint 60 csapatot felvonultató tornán nagyszerűen szerepeltek a pécsi csapatok hiszen minden korosztályban éremmel jöttek haza.

HABAWABA-PLUS, U14

A tornán szemmel láthatóan csapatként napról napra előre lépő korosztályunk szerezte meg a 24 csapatos viadal nagyszerű harmadik helyét.

Elődöntő: Ybl (HUN) – PSN Sportiskola     12:6

Harmadik helyért: PSN Sportiskola     7:6

Méhes Kenéz, Torma Zalán, Schlapp-Molnár Milán, Varga Benedek, Fiedler Bence, Divják Deján, Holl Balázs, Sásdi Noel, Arató Bercel, Imre Kolos, Pálfai Huba, Torma Csanád, Stockwell Kende Dávid, Pásztor András, Csapó Péter Olivér

A korosztály felkészítő edzői: Edzők: Jakab Dániel, Vörös Tamás

HABAWABA INTERNATION FESTIVAL, U12

Ebben a korosztályban két csapattal indult a PSN Zrt Sportiskola.

Az első számú csapat, a PSN Kék Delfinek végig nagyszerű teljesítményt nyújtva a közel 40 csapatos torna 4. helyén végeztek az aranyágon, míg a fiatalabbakból és a később kezdőkből álló PSN Vörös Rákok csapata a bronzágon első helyét szerezte meg (összesítésben a 17. helyezett lett).

A torna sajátossága, hogy a negyedik helyezett csapat is bronzérmet kap és az ágakat külön is, érmekkel és serlegekkel díjazzák.

ARANYÁG:

Negyeddöntő: PSN Kék Delfinek – Club A.PE (ITA) - 5:3

Elődöntő: Palermo (ITA) – PSN Kék Delfinek  - 14:2

Harmadik helyért: Pallanoutosa Lerno (ITA) – PSN Kék Delfinek - 8:4

BRONZÁG:

Negyeddöntő: Como Nouto - PSN Vörös Rákok - 1:4

Elődöntő: Perugia (ITA) – PSN Vörös Rákok - 5:8

Döntő: Vicneza (ITA) – PSN Vörös Rákok - 10:11 (büntetők után) 

PSN Kék Delfinek: Vogronics Zalán, Nagy Zsolt, Csepregi Zsombor, Nagy Zóra, Schlapp-Molnár Annamari, Dömös Zsigmond, Soproni Szabolcs, Becsei Bende, De Blasio Massimo, Belső Gergő, Rőczei Adrián, Kindl Barnabás, Huber Zsombor, Szabó Dániel

PSN Vörös Rákok: Bali Medárd, Wéber Áron, Keszthelyi Donát, Ducz Gordon, Oszvald Zsombor, Arató Lotti, Vörös Eszter, Dorn Bendegúz, Varga Magor, Jezerniczky Zalán, Salamon Vencel, Horváth Márk, Hódosi Balázs, Losonczy Zsigmond, Hermesz Lénárd

A korosztály felkészítő edzői: Balázs Bence, Kovács Krisztián

 

HABAWABA INTERNATIONAL FESTIVAL, U10

A torna alapszakaszában a pécsiek az első 10 mérkőzésből mindet megnyerték. Sajnos a torna lebonyolításának sajátossága volt, hogy a döntőben tiszta lappal indult mindenki és egy nagyszerű hangulatban megvívott összecsapáson büntetőkkel maradtak alul ellenfelükkel szemben, így második helyen végeztek.

Elődöntő: PSN Zöld Békák – Ortiga (ITA)     9:3

Döntő: PSN Zöld Békák – Salerno (ITA)     10:11 (büntetők után)

PSN Zöld Békák: Kól Zsombor, Studi Levente, Csabai Máté Soma, Palatinus Lucas, Hegedűs Bence, Kerner István, Svéger Barnabás, Damsa Kornél, Becsei Ádám, De Blasio Manolo, Kindl Ádám, Balog Patrik, Horváth Donát, Labossa Zsigmond, Wágner Sebestyén.

A korosztály felkészítő edzői: Krizsán András, Arató Zoltán, Krizsán Attila

Lukács Gergely szakmai igazgató lapunknak értékelte a fiatalok telejesitményét:

„Ezen a tornán hatványozottan igaz az utánpótlás-nevelés egyik legfontosabb alapszabálya, miszerint az eredmény csak sokadlagos szempont. Azt nagyon jó volt megélni, ahogy a gyerekek élvezték az esemény minden pillanatát! Együtt ébredtek, reggeliztek, bemelegítettek és játszottak sok meccset. Mérkőzésről mérkőzésre javult a játék mind csapatszinten, mind egyéni szinten és a csapatépítésre sem lehet ennél jobb eseményt kitalálni. És természetesen strandolásra is maradt idő. Azt látni, ahogy a torna végén minden játékosunk felhőtlenül boldogan, mosollyal az arcán és éremmel a nyakában térhet haza mindent megér!”

 

 

Azt is megtudtuk, hogy Lukács Gergely a pécsi küldöttség vezetőjét a rendezőség érmek átadásra is felkérte az ünnepélyes ceremónián.

A szakmai igazgató elmondta azt is, hogy az előző időszakban a covid-járvány miatt kevesen jöttek új vízilabdázni szándékozó gyermek palánták, ezért:

"Várják a 7-10 éves gyermekeket, akik szeretnék kipróbálni a vízilabdát és jövőre velük tartanának a Habawabára! Érdeklődni lehet a polopecs@gmail.com-on és a +36304268938-as számon!

Az első két hónapban a foglakozások INGYENESEK

Szerző: Szabó Ferenc