Felújítják a Lauber Dezső Sportcsarnokot

2022. augusztus 17. 13:17 2022. aug. 17. 13:17

Hamarosan megkezdődik a Lauber Dezső Sportcsarnok energetikai felújítása. A munkálatok alatt a csapatok edzésekre, mérkőzésekre nem használhatják a Lauber Dezső sportcsarnokot. Az érintett csapatok illetékeseit kérdeztük, hogy az ideiglenes "pályazárt" hogyan tudják hárítani a sportolók.

Kond Árpád NKA UNIVERSITAS PEAC ügyvezetője: Hagyományosan szerettünk a Lauberbe játszani. A szurkolók is nagyon megszokták. Örülünk a munkának, nagyon rá fér a csarnokra. Mindenkinek jó lesz, hogy energiatakarékos létesítményeket építenek be. A költözés természetesen gondokat okoz. Az NKA a Megyeri úton full házzal működött már eddig is. Az új bajnokságban az NB I-es és az NB II-es amatőr női csapat előnyt érez az új létesítményben, hasonlóan a férfiakhoz. Így várhatóan több csoportnak ideiglenesen pécsi iskolákban lesznek az edzések.

 

Székely Kata PSN Zrt. szakosztályvezető: Szerencsénk van azzal, hogy augusztusban még lehetőségünk van a dupla edzések miatt itt alapozni. Szeptembertől számítunk arra, hogy már nem lesznek azok az edzések, amiket az utánpótlás használ. A fiú és lány szakosztály között jó a kapcsolat, úgyhogy megoldottuk a hiányokat. A serdülő mérkőzéseket, amik itt lettek volna a Lauberben, azokat a Széchenyi csarnokba fogjuk átrakni, egyeztetve a fiúkkal. Amennyire lehetséges, megpróbálunk minden edzést megoldani úgy, hogy a gyerekek és a csoportok emiatt ne érezzenek hiányt. Természetesen mindenki szeret a Lauberben edzeni, de nem fog ez nekünk problémát okozni. Meg fogjuk oldani.

Papp László PTE-PEAC női és férfi kézilabda csapat vezetőedzője: Jobb lett volna, ha a nyári holt időben kezdődnek a munkák. Nagy valószínűséggel a Széchenyi sportcsarnokában lesznek az edzések. Mérkőzéseket várhatóan a TTK-n fogjuk lejátszani. Nincs kizárva, hogy ifi-serdülő csapatok edzéseit össze vonjuk.

Kovács Gábor PSN Zrt. szakmaivezető: Nem fogja megérezni a fiú UP a felújítással kapcsolatos hatásokat. Már régóta megvan a B tervünk erre az esetre. Örülünk is a felújításnak, hiszen évtizedek óta nem nyúltak a Sportcsarnokhoz, ráfér már nagyon. Augusztus végéig biztosan tudunk edzeni a Sportcsarnokban, utána pedig a Széchenyi csarnoka 16.00 órától este fél 9-ig csak a mi rendelkezésünkre áll. Az Árpád Fejedelemben kaptunk még helyet fiú és lány UP tekintetében is. Én úgy gondolom, hogy sem minőségben, sem mennyiségben nem fogja egyik korcsoport sem megérezni ezt. Meg fogjuk oldani, rendben leszünk. Ráadásul a fiú és a lány szakág nagy összhangban dolgozik együtt, így a felmerülő problémák esetén ki tudjuk segíteni mi is egymást.

 

Szerző: Szabó Ferenc