Gödörben maradt a Szentlőrinc labdarúgócsapata

2021. március 10. 17:13 2021. márc. 10. 17:13

Hetek óta gödörben a Szentlörinc NB II-es labdarúgócsapata. Marian Sluka vezetőedző tanítványai zsinórban négy mérkőzésen maradtak alul. A legkínosabb, hogy három napja hazai pályán a Dorog együttese diadalmaskodott Baranyában. Javításra szerda délután Szentlőrincen volt lehetősége a gárdának, ami nem sikerült. Az Ajka 1-0 arányban verte otthonába a Szentlőrinc csapatát.

– A Dorog elleni bajnoki hasonló volt, mint a Kaposvár és a Soroksár elleni: valami hiányzott. Egész egyszerűen nem tudjuk átlépni a saját árnyékunkat. Próbálunk szervezettek lenni, de csak a PMFC ellen tudtunk a mérkőzés végéig koncentrálni, a többi meccsen csak hetven percig voltunk tudatosak, csak addig fociztunk megfelelő hittel. Ebben gyengék vagyunk, és feltétlenül előre kell lépnünk, ha eredményesek akarunk lenni! -fogalmazott Szentlörinc vezető edzője Marian Sluka.

 

A szerda délutáni ellenfél az Ajka, remek formában volt, mivel a legutóbbi hat mérkőzésén nem kapott ki. Tegyük hozzá ötöt megnyert, és az egyik találkozón Kis Károly csapata döntetlent ért el. A sikerek között találunk 7-2 -es győzelmet is. A bajnoki címre esélyes Debrecent 2-1 -re verték.

 

A Szentlőrinc 3-4-2-1 felállásban kezdte a mérkőzést. Az Ajka megerősített védelemmel kezdett, köztük a rutinos Présinger Ádámmal, aki a PMFC-ben is megfordult.

 

A mérkőzés elején először Sili Luka veszélyeztette a vendég kaput. Harsányi István is megcélozta az Ajka kapuját, de Horváh Ádám a helyén volt. A 19. percben a hazai kapus kezéből szerette volna Szekér kifejelni a labdát, ami nem sikerült. A vendég játékost ezt követően ápolni kellett. A 22. percben ismét Sili előtt adott lehetőség, lövését az Ajka kapusa könnyedén fogta. A 30. perctől támadásba lendültek a vendégek, Soltész lövése elkerülte Slakta kapuját.  A 35. percben beérett a vendég fölény. Egy baloldalról érkezett szögletet Kovács Nikolasz csúsztatott a hazaiak kapujába, 0-1. A 39. percben Nagy Mihály került kecsegtető helyzetbe, de az akciót Dolgenó Bálint, játékvezető les címén lefújta.

A második félidő elején ritkán kerültek veszélybe a kapuk. Elkezdődtek a cserék, először a hazai oldalon majd a vendégek mestere is friss erőket küldött a pályára. A 64 percben először láttunk sárgalapot a mérkőzésen, a vendégoldalon játszó Szekér kapta a figyelmeztetést. A 67. percben ismét ajkai játékos kapott sárgát, Rétyi, Forgácsot kaszálta el. A 68. percben Harsányi lábába volt az egyenlítés, hat méterről leadott nagy erejű lövése, kapufán csattant. A 78. percben már mind két együttesbe 4-4 új játékos próbálkozott gólszerzéssel. Szentlőrinc támadott, Ajka védekezett. A hazai csapatból Hleba Tamás a 87. percben gyűjtötte be az első sárgát egy gáncsolásért. A hosszabbításba is volt lehetősége a Szentlörincnek egyenlítésre, de Babinszky hibázott.

Szerző: Szabó Ferenc