Győzött a PMFC a Csákvár ellen.

2021. február 21. 18:51 2021. feb. 21. 18:51

A PMFC labdarúgó csapata vasárnap hazai pályán fogadta a Csákvár együttesét NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzésen. A tabellán 15 hely különbséget láttunk az együttesek között. Az a vendégek számára biztató lehetett, hogy a Csákvár 24 forduló alatt 37, a PMFC 34 gólt ért el. Nem volt véletlen, hogy a mérkőzés előtt Vass László pécsi tréner arról beszélt, hogy a vendégek helyezéséből nem szabad kiindulni.

A találkozó hazai támadásokkal kezdődött, Adamcsek, Bartha és Hegedűs is próbálkozott. Lövéseiket a védelem vagy a kapus hárította. A 10. percben vendég oldalon Daru került két alkalommal is helyzetbe, de a hazai védelem ki vagdosta  a labdát.  A 34. percben Adamcsek talált a hálóba, 1-0 a PMFC javára. Hegedűs jobb oldalon  vezette a labdát. Két vendég védőt is kicselezett, majd Adamcsekhez passzolt. A pécsiek 9 es számmal játszó labdarúgója csinált egy lövőcselt, majd ballal a vendég csapat kapujába talált. A 45. percben Grabant hozta helyzetbe Adamcseket, de piros-fekete együttes játékosának kapuba tartó labdáját szögletre hárították a vendégek.

 

A 47. percben Futó Zsombor a hazaiak csapatkapitánya keménykedett. A játékvezető Molnár Attila szóban figyelmeztette. Írhatjuk, hogy jó szívű volt a sípmester, mert már a 23. percben  Futó begyűjtött egy  sárgalapot.  Az újabb lap már pirosat jelentett volna. Az 58. percben Hegedűs megsérült, úgy támogatták le a pályáról. A 72. percbe hazai pályán először mutatkozott be Bajner Bálint. A csatár 22 éves pályafutása alatt több országban, Angliában, Olaszországban, Romániában is megfordult. Több magyarországi élvonalbeli mérkőzésen is pályára lépett. Bajner eddig a PMFC idegenbeli mérkőzésén lépett pályára Dorogon és Soroksáron. A 89. percben 11-est ítélt a bíró a PMFC javára, mert Geigert a földre rántották. Konya Dávid büntetőjét a vendégek kapusa Markek Tamás kiöklözte, Geiger elé, aki messze kapu fölé bombázott. Így maradt az 1-0 -ás hazai győzelem.

 

A mérkőzés után Visinka Ede a Csákvár értékelte csapata teljesítményét: - Nekünk volt az első igazi helyzetünk, sajnálom, hogy nem ment be. Biztos, hogy másképpen alakult volna a mérkőzés. Kaptunk egy elkerülhető gólt, utána rohantunk az eredmény után. Sajnálom, hogy nem tudtunk egy igazi gólhelyzetet kidolgozni. Nem véletlen, hogy a PMFC ilyen előkelő helyen van a tabellán.

 

A PMFC vezető edzője Vass László is értékelt:- Nehéz mérkőzésre számítottunk, ez be is jött. A vendégeknek az első percekben volt egy helyzete, ezt követően már akaratunkat rájuk tudtuk kényszeríteni. Annak örülök, hogy a Csákvár eredményes csatársorából senki nem talált a kapunkba.

Szerző: Szabó Ferenc