Javában zajlik a munka a PINKK Pécsi 424-nél

2020. augusztus 7. 13:49 2020. aug. 7. 13:49

Javában edz már az NB 1-es női kosárlabda-bajnokságban szereplő PINKK Pécsi 424. A szakmai munkát továbbra is Vanja Miljkovic vezetőedző irányítja, a klub kétéves szerződést között vele. Újdonság viszont, hogy másodedzőként Frano Radan segíti a gárdát.

Milijkovic a csapat honlapján közöltek szerint elmondta, hogy az előző szezon során októberben kezdtek hozzá a közös munkához, a fejlődés hónapról hónapra tapasztalható volt, sajnos azonban a szezon idő előtti kényszerű befejezése miatt nem tudták maximálisan megmutatni a teljesítmény kifutását. Mint fogalmazott, ez az egyik oka, hogy elfogadta a PINKK ajánlatát, mert befejezetlennek érezte a munkát.

„Mivel rám és a stábra hosszabb távon számítanak, lehetőségünk lesz fejleszteni a fiatal csapatot és megmutatni, milyen potenciál rejlik benne. Olyan játékosokból fog állni a csapat, akik nyitottak a munkára, fejlődni szeretnének. A szezon nem lesz egyszerű, rengeteg munka áll előttünk, de nekem ez szintén nagy kihívás, mert mindig az az edző voltam, aki szeret fiatal játékosokkal dolgozni, ebben találkozott a klub és az én ambícióim”

- olvasható a honlapon.

Fotó: Szabó Ferenc

A lányok a hét elején a POTE csarnokban kezdtek, szokatlanul sokan. Az idegenlégiósok kivételével majd minden játékos megjelent az első tréningen, ahol a kosarasok ”ismerkedtek a labdával", többségében labdavezetést és a passzolgatást gyakorolták. A második napon már dobások is felkerültek a palettára, és erőnléti edzés is volt. Vári Zitáék az első héten hét foglakozáson készülnek a 2020-2021 évi bajnokságra. A harmadik héttől már napi két edzésen kell részt venniük a hölgyeknek.

Amint azt megtudtuk, a tavalyi csapatból továbbra is a PINKK játékosa Tenyér Zsófia, Vári Zita, Jáhni Zsófi, Szücs Lilla, Zsilinszky Lilla, Kovács Kitti, Szabó Laura, Horváth Zsanett, Chroméj Hajnalka, Pucz Eszter. Friss igazolásnak számít a PVSK Akadémiától érkező Borbás Panni. 

Forrás: Facebook/Sepsi-SIC

A center posztra érkezik Demeter Nóra Erdélyből, aki a Sepsiszentgyörgy csapatát erősítette. A játékos ismert közegbe érkezik: két éve a PEAC játékosa volt, és a Rátgéber Akadémia színeiben is a pályára lépett. Várható három idegenlégiós - litván, bosnyák és amerikai játékos - érkezése is.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP