Jelentős változások várhatók a PVSK-VEOLIA 2021-2022 évi kosárlabda csapatában

2021. május 19. 15:28 2021. máj. 19. 15:28

A PVSK-VEOLIA NB I-es férfi kosárlabda csapata közel egy évtizedes hagyományt szakított meg a 2020-2021 évi bajnokságban. A fekete-fehér együttes nem került a felsőházi rájátszásba. A legutóbbi szezont a csapat a 11. helyen zárta. A férfi kosárlabda csapat telejesitményét az internetes honlapukon az ügyvezető Bán Gábor és a vezetőedző Dragan Aleksic értékelte.

- Hányattatott szezon volt ez számunkra – kezdte Bán Gábor. - Tavaly nyáron a felkészülésünk rendben kezdődött meg, és jól is haladtunk a munkával. Aztán még a bajnoki rajt előtt jöttek a koronavírusos megbetegedések. Gyakorlatilag az összes felkészülési meccsünk elmaradt, és vagy öthetet kellett a csapat nagy részének karanténban töltenie. Ilyen előzmények után, késve kezdődött meg számunkra a szezon úgy, hogy decemberben tíz meccset kellett lejátszanunk.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   

Az ügyvezető azt is hozzátette mindehhez, hogy az utóbbi tíz év legalacsonyabb költségvetésével kellett nekivágniuk az előző szezonnak, így törvényszerű volt, hogy a játékoskeretünk is valamivel rövidebb, és talán gyengébb is volt, mint ahogyan azt a korábbi években mindenki megszokhatta. Ezzel együtt is úgy gondolta a vezetés, hogy a nyolcba jutást ki lehet harcolni.

- Igazából az utolsó pillanatig erre meg is volt az esélyünk, ami azért nem rossz – mondta Bán. - Sajnos azonban egy-egy meccsen, például egy Sopron elleni derbin elúszott ez.

Itt Dragan Alekszics, a csapat vezetőedzője vette át a szót.

- Az alapszakasz során a fiúk hozzáállásával minden rendben volt – mondta Alekszics. - Mindenkin láttam, hogy nagyon akar, és a sok-sok nehézséggel együtt is mentünk előre, míg csak volt esélyünk a nyolcba jutni. Akadt jó néhány olyan meccsünk, amelyek után kifejezetten elégedett voltam. Az egyik legjobb meccsünk az Alba elleni idegenbeli bajnoki volt, még, ha egy ponttal ki is kaptunk. De az OSE vagy a Körmend elleni hazai fordítás, vagy akár a Szeged és a Paks legyőzése is megmutatta, hogy volt potenciál a csapatban. Amíg harcban voltunk a rájátszásért, komolyabb probléma nem volt. Azt azonban el kell ismerni, hogy amikor az alsóházba kerültünk, az egy komoly törést okozott. És ebből a helyzetből nem nagyon tudtunk kimozdulni. Azt nagyon köszönöm a klubnak, hogy a play-outra sem engedtük el a légiósainkat. Amennyi hiányzónk lett a végére, bajban is lettünk volna.

A sok-sok betegség, majd a folyamatosan bővülő sérült lista azonban így sem könnyítette meg a dolgunkat.

- Nekünk nagyon fontos a saját utánpótlásunk – emelte ki Bán Gábor. - Éppen ezért igyekszünk is minél több lehetőséget adni a fiataloknak. Kiváló példa az alig 15 éves Hőgye Patrik, aki nem csak bemutatkozott már az A csoportban, de az első pontjait is megdobta. Ebben azonban lehet még előbbre lépni. Persze ne feledjük, hogy rengeteg sérülés jött közbe, ami az utánpótlás-korú játékosainkat egymás után érintette az utolsó hónapokban. Az utolsó bajnokinkon, a ZTE ellen kis túlzással már alig maradtunk, ha a légiósokat korábban elengedtük volna, akkor teljesen komolytalanná vált volna a dolog. Azonban természetesen a jövőre nézve nagyon fontos, hogy még több fiatalnak tudjunk lehetőséget adni, és felépíteni őket.

Ügyvezetőnk azt is hozzátette, hogy már javában dolgoznak azon, hogy elkezdjék kialakítani a jövő szezon PVSK-s keretét. Ruják, Dragasevics, Carev és Krivacsevics ugyan biztosan távozik, azonban napokon belül jönnek az első új igazolások is.

- Jövőre egy más, egy új, egy jobb csapatot akarunk építeni – mondta Bán. - Gazdaságilag ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen a rendelkezésre álló keretek korlátozottak, de azon dolgozunk, hogy a nyolcba jutásra esélyes csapatunk legyen. Az új igazolások mellett pedig a saját utánpótlásunkból is szeretnék egyre több fiatalt beépíteni a felnőtt gárdánkba.

A vezetőedző azt is felvázolta, hogy milyen típusú játékosokat keres.

- A pénzünk annyi, amennyi, illetve azt is látni kell, hogy a magyar piac meglehetősen szűk – vetítette előre Alekszics. - De így is biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk találni azokat a játékosokat, akik fiatalok, lendületesek, szeretnek dolgozni és bírják a nyomást is. Remélem, hogy a következő szezonban már végig a szurkolóink előtt tudunk játszani, az ugyanis elképesztő plusz energiákat tud adni. 

Olvashattuk a PVSK-VEOLIA internetes honlapján.

A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!   


Szerző: Szabó Ferenc