Kiesés küszöbén a PVSK-VEOLIA

2022. május 9. 10:43 2022. máj. 9. 10:43

A hétvégén elkezdődött a bajnokság playout párharca, a PVSK-VEOLIA-Paks NB I -es férfi kosárlabda csapata között. Egy páros-csata, amelynek győztese maradhat az NB I. A csoportjában, a vesztes kiesik az élvonalból. A viadal az egyik fél második győzelméig tart, az eddigi eredmények alapján a tolnaiaké lett a pálya előny, amivel éltek is az első mérkőzésen, 1-0 az atomosok javára.

Az élvonalban való maradás kiharcolásához mindenképpen nyerni kell egy meccset Pakson is. A legjobb az lett volna, ha rögtön az első összecsapáson, szombat este tudott volna meglepetést okozni a pécsi gárda. Az első lehetőséget a Paks használta ki. Mérkőzés előtt jó hír volt, hogy két korábbi hiányzó visszatérhetett a pályára, ugyan is Veljko Brkics és Illés Máté is vállalni tudta a játékot, a bajnokság, legfontosabb meccsein. Persze az is igaz, hogy velük, vagy nélkülük, de valahogyan ki kell harcolniuk az élvonalban maradást.

A hazaiak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, 8-0 után sikerült a PVSK-nak az 5. percben a kosárba betalálni. Nyitányként a Paks két távoli és egy közép távolival indított, majd Donaldson szépített 8:2. A vendégek nehezen ébredtek és 10 perc után 27-14-el zártak a paksiak.

A második negyedben elkezdtek kapaszkodni az eredmény után a pécsiek, Meleg a 14. percben látványos zsákolással a 15. percben volt eredményes, 34-28. A PVSK szurkolói elkezdtek reménykedni a fordítás reményében, de a hazaiak nem akarták kiengedni a kezükből a sikert, két negyed után 49-39.

Az Atomerőmű a pécsi nevelésű játékossal, Eilingsfeld Jánossal az élen időként még a trükközést is megengedhették maguknak, a szurkolótáboruk örömére. A PVSK csapatában a sérüléséből visszatért Brkic sokat tett azért, hogy meg legyen a vendég győzelem, de ez szombat este nem sikerült.

A záró negyedben a Paks vezetőedzője minden nevezett játékosnak játékperceket adott. Legtöbben ponttal hálálták meg a tréner bizalmát.

Jan Pavlík: – Elismerésem mindkét csapatnak, nem egyszerű ilyen meccseket játszani. Úgy kosárlabdáztunk, ahogy ilyenkor kell, egy kisebb hullámvölgytől eltekintve végig kézben tartottuk az irányítást. Egy nullára vezetünk, de még egy mérkőzést meg kell nyerni.

Drazen Brajkovic: – Nagyon jó csapatuk van a paksiaknak, akiknek nem itt kellene állniuk, hanem az első öt között kellene lenniük. Erős a rotációjuk, tele vannak kiváló kosarasokkal. Szerdán Pécsett folytatjuk, szeretnénk kiegyenlíteni.

Atomerőmű-PVSK-VEOLIA  95-77

Szerző: Szabó Ferenc