Kikapott a PEAC a BEAC ellen

2021. december 28. 20:58 2021. dec. 28. 20:58

A két ünnep között is rendeznek bajnoki fordulót a hazai NB I-es női kosárlabda bajnokságban. A BEAC Budapesten, a Gabányi Sportcsarnokban fogadta az NKA Universitas PEAC csapatát. A találkozó esélyese a vendég gárda annak ellenére, hogy a Csirke csapat sűrű programon van túl, hiszen alig maradt pihenő a törökországi EK fellépés után.

A két csapat október eleji összecsapásán 84-78-as hazai siker született, úgy, hogy mindkét oldalon meghatározó emberek hiányoztak a rotációból, főleg magas posztokon. Ezt akkor a pécsiek közül Nelson használta ki jól, aki egymaga 31 pontot hintett, míg a BEAC-ból Geri volt a legeredményesebb a maga 21 pontjával.

A hazai csapat 9-0-al nyitott. A PEAC az első percekben az öltözőben maradt. A 3. percben Marshall majd Dudasova dobott sikerrel közelről. A BEAC kezdő ötöséből 5 perc alatt mindenki dobott pontot, 15-4. A center játékos Mérész Beatrix minden mért teljesítménye kiemelkedő és 10 perc után 21-13.

A PEAC vezetőedzője a kezdősorát küldte a második negyedre, ám az eredményben változás nincs. Szokatlan, hogy Kiss Virág neve mellett 1 pontot látunk, amit büntetőből ért el. Az 5-ös poszton játszó Barnai Judit viszont szórja a pontokat, 100 százalékos pontossággal dobta a közeliket, 10 pont a teljesítménye a 17. percben. A különbség tovább nőtt a BEAC javára, annak ellenére, hogy Kiss Virág kezd eredményes lenni, a második negyedet 41-25 eredménnyel zárták Szücs Rékáék. 

A pécsi csapatnak lepattanószerzésben és dobáspontosságban sokat kell javulnia a második félidőben, ha utol akarják érni a budapesti egyetemistákat. Vélhetően Csirke Ferenc vezetőedző ez irányban is eligazította a lányait. A 3. negyed Koch triplájával kezdődött. Ivanova közelről dobott a zsákba, 51-31 a 25. percben. Jellemzően Csirke Ferenc a kezdő ötösével szeretne fordítani. Balogh Judit hazai mester forgatja a csapatot. Érkeznek is a pontok a cserepadról Kochtól és Josephtől. Az eredmény 30 perc után,59-35.

A zárónegyed a hazai csapat sikertelen dobásaival kezdődött. Mérész labdát is eladott, pontot érő dobás nem került a kosárba. A 34. percben Balogh Judit 59-35-ös állásnál időt is kért. Wentzel Nóránál megtört a jég a 34. perc végén közelről megszerezte első pontot érő találatát és az 1 büntetőt is sikerrel értékesítette, 63-38 a 35. percben. A hazai csapat remekül gyűjti a lepattanókat. A vendégegyüttes rossz százalékkal célozta a kosarat, nem így tettek a vendéglátók.

 

Szerző: Szabó Ferenc