Könnyedén elverte a Szentlőrinc a tavaly még NB I-es Kaposvárt

2020. augusztus 26. 21:24 2020. aug. 26. 21:24

Szerdán késő délután találkozott az NB II-ben a Szentlőrinc és a Kaposvári Rákóczi csapata Kozármislenyben, a Szentlőrinc letarolta 3-1-re a somogyi megyeszékhely együttesét.

A szentlőrinci csapat támadó szellemben lépett a pályára a kaposváriak ellen, Fröhlich Rolandék 4-2-4 felállásban, míg a vendégek 4-3-2-1 formációban nyitottak. A taktikázás a baranyai együttesnek ment jobban, ugyanis a 0-0-s első félidő után végül 3-1-re nyertek a vendégek ellen.

Az első félidő gólban szegény volt - Fotó: Pécsi STOP

A mérkőzés előtt Ott József, a PMFC utánpótlás-csapatainak szakmai vezetője elmondta, a tavaly még NB III-ban játszó Szentlőrinc és a tavaly még NB I-es Kaposvári Rákóczi közti meccsen nyerhet a baranyai gárda (ez be is jött - a szerk.), mert a bajnokságban eddig is annyi meglepetés volt már, hogy semmilyen eredmény nem számít váratlannak. Rabi Csaba, a PMFC korábbi ügyvezetője szintén hazai sikert várt a meccs előtt, mert szerinte - elnézve a Kaposvár eddigi teljesítményét - sok mindent kellene javítani a somogyi csapaton.

Nagy melegben fontos a folyadékutánpótlás - Fotó: Pécsi STOP

Az első félidőben mindkét együttes a biztonsági játékot erőltette, Berényi Tamás játékvezető sípja sokszor szólalt meg, jellemzően taktikai szabálytalanságok miatt, egy alkalommal a Szentlőrinc kispadja kapott sárga lapot reklamálásért. A 23. percben a játékvezető ivószünetet rendelt el.

Sporttársi üdvözlés - Fotó: Pécsi STOP

Az első félidő végén a Kaposvár még megszórta a szentlőrinci kaput, de találatot nem értek el, ebben megakadályozta őket a szerencse és Slakta Krisztián kapus.

Elkelt a napszemüveg a lelátón - Fotó: Pécsi STOP

A fordulás után a 49. percben Harsányi István vágta be a Szentlőrinc első gólját, majd az 51. percben Balázs Zsolt kontrázott a kaposvári oldalról, 1-1. A csapat érezhette, hogy itt még nyerni is lehet, a 73. percben Kapronczai vágta be a védők mögül a kaposváriak hálójába a labdát. A 84. percben Fröhlich Roland mutatott be egy cselsorozatot a 16-oson belül, de ahhoz, hogy a lövésből gól legyen, kellett a csereként beállt Sili is, 3-1.

A szentlőrinci gárda megérdemelten nyert, mert a Kaposvár csak az első félidő végén volt egy rövid ideig veszélyes, de ezt hárítani tudta a hazai csapat.

 

Szerző: Szabó Ferenc

Címlapkép: Pécsi STOP

Forrás: Pécsi STOP