Közel húsz év után ismét van Baranyában NB I-es női kézilabda csapat.

2023. május 23. 14:36 2023. máj. 23. 14:36

A Kozármisleny Kézilabda Akadémia Kft csapata, az NB I.B 2022-2023 évi bajnokságában a második helyen zárt. Közel húsz év után ismét van Baranyában NB I-es női kézilabda csapat. A feljutás sorsa a záró fordulóban dőlt el, amikor a mislenyi lányok a hétvégén 27-24-re verték az Orosháza csapatát. A csapat edzőjével, Gyulay Lászlóval beszélgettünk.

- Orosháza elleni mérkőzés sorsdöntő volt számotokra. Mennyire tudtatok fel készülni a találkozóra testben, lélekben?

- Nem raktunk a lányokra terheket. Arról beszéltünk, mint minden más mérkőzés előtt. A tudásukra, az egészséges önbizalomra és a sok-sok munkáról beszéltünk. Hozzáteszem a csapat a sok sérülést már megszokta és tudták, hogy mindenkinek maximumot kel hozni.

 

 

- Hosszú folyamat után kerültetek az élvonalba.

- Igen, egy folyamatnak az állomásához érkeztünk. Évről évre építettük be a térségből igazolt hölgyeket. Van Bonyhádról, Mohácsról, Mecseknádasdról, PEAC-tól igazolt játékosunk. Ezt a folyamatot az elkövetkező időszakban sem fogjuk megváltoztatni. A Kozármisleny akadémia rendszerben működik. Számunkra azt jelenti, hogy U14-U19 között minden korosztályban az országos bajnokságban játszunk.

 

- Mennyi rutinos játékos van a csapatban?  

- Úgy érzem, hogy remek összetételű csapatunk van. Minden korosztály képviselve van. Idősebbek, fiatalabbak alkotják a csapatot. Minden posztra több játékosunk van.

 

-Tervezitek új játékosok igazolását?

- Nem szándékozzuk a csapat egységét megbontani. A mag évek óta együtt dolgozik. Az utánpótlásból biztos, hogy érkeznek játékosok. Így van évek óta, és ezt a módszert folytatni fogjuk. Azért is, mert a mi költségvetésünk sok mindent behatárol.

 

 

- Mit jelent Kozármislenynek az NB I. ?

- Sportban biztos, hogy sokat. Remélem, hogy több száz fiatal szereti meg a kézilabdát a régióban. Úgy tervezzük, hogy az FTC, a Győr mérkőzéseket Pécsett játsszuk a Lauber Dezső sportcsarnokban 4 ezer néző előtt.

 

Szerző: Szabó Ferenc