Magyar edző csapata nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját

2021. május 29. 23:14 2021. máj. 29. 23:14

Szombat este tartották a labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjét, melyen a Chelsea 1-0-ra nyert a Manchester City ellen. A meccsnek magyar vonatkozása is volt, ugyanis Lőw Zsolt az újdonsült BL-győztes csapat másodedzőjeként vezette győzelemre a londoniakat.

Több szempontból is érdekesnek ígérkezett a szombati BL-döntő: a Pep Guardiola által vezetett Manchester City a klub első BL-döntőjére készült, miközben az angol első osztályban 19 pontos előnnyel nyerték meg a bajnokságot. Az ellenfél 4. lett a Premier League-ben, ráadásul Thomas Tuchel edzői stábja szezon közben váltotta a kékek klublegendáját, Frank Lampardot a kispadon. Ezek alapján a manchesteriek tűntek esélyesebbnek a mérkőzés előtt. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Azt is érdemes tudni, hogy tavaly is BL-döntőt játszott a német edző az akkori csapatával, a francia PSG-vel, azonban alulmaradtak a Bayern München ellen. Lőw Zsolt már akkor is másodedzőként dolgozott a párizsi csapatnál.

Lőw és Tuchel még a párizsi időszakban (Forrás: francefootball)

A mérkőzés első félidejében az előjelekkel ellentétben a Chelsea játszott veszélyesebben. Timo Werner két komoly helyzetet is kihagyott, aztán jött Mason Mount remek indítása Kai Havertznek, aki eltolta a labdát a manchesteri hálóőr mellett, majd az üres kapuba gurított. A 21 éves német támadónak ez volt az első gólja a Bajnokok Ligájában. Soha jobbkor, mint a döntőben. A gól a 41. percben született, a City már nem tudott válaszolni rá, így londoni előnnyel mentek szünetre a csapatok. A gól:

 

 

A második félidőben Guardiola csapatának kellett volna mennie az egyenlítésért, azonban nem volt a csapatában komoly átütőerő, miközben a Chelsea játékosai remekül védekeztek. A meccslabda is a Chelsea-nél volt, az amerikai Pulisic rontott ziccert. A City-nek csak egy komolyabb helyzete adódott a második félidőben, amikor egy kipattanó után Mahrez lőtt néhány centiméterrel a kapu fölé.

Így végül maradt az 1-0, és 2012 után ismét a Chelsea ülhetett fel az európai labdarúgó klubok trónjára. Mi is büszkék lehetünk, hogy ehhez Lőw Zsolt személyében egy magyar edző is hozzásegítette a csapatot. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Bajnokok Ligája, döntő:

Manchester City – Chelsea 0-1 (0-1)
Porto, Estádio Dragao, 14 110 néző
v.: Mateu Lahoz (spanyol)
Manchester City: Éderson – K. Walker, Stones, Rúben Dias, Zincsenko – De Bruyne (Gabriel Jesus, 60.), Gündogan, Bernardo Silva (Fernandinho, 64.) – Mahrez, Sterling (Agüero, 77.), Foden.
Chelsea: É. Mendy – R. James, Thiago Silva (Christensen, 39.), Rüdiger – Azpilicueta, Kanté, Jorginho, Chilwell – Mount (Kovacic, 80.), Havertz – Werner (Pulisic, 66.).
gól: Havertz (41.)
sárga lap: Gündogan (34.), Gabriel Jesus (88.), illetve Rüdiger (57.)

 

Nyitókép: Chelsea Football Club Facebook-oldala