Megtört a jég, a Szentlőrinc legyőzte Szolnok együttesét

2021. december 12. 17:55 2021. dec. 12. 17:55

Rossz sorozat megszakítására készült a Szentlőrinc NB II-es labdarúgócsapata a Szolnok ellen Pécsett, a Stadion utcában. A baranyai kisváros csapata a legutóbbi hat mérkőzését győzelem nélkül játszotta le.

A legutóbbi hat mérkőzésükön a megszerezhető tizennyolc pontból egyetlen egyet gyűjtöttek be. Legutóbb a 19. fordulóval, vagyis a Kecskemét elleni meccsel lezárult az őszi szezon, úgyhogy most húzhatnának egy vonalat, s mindent tiszta lappal kezdhetnek a tavaszi szezon nyitányán, az előrehozott mérkőzésen

A Szentlőrinc a saját pályája felújítása miatt vasárnap 13 órától a kozármislenyi és a kaposvári pályák után, a PMFC pályát is használja hazai pályaként. A Stadion utcában alig fél százan voltak kiváncsiak a Szentlőrinc labdarúgóira az esős, hideg, szeles időben.

A csapat vezetőedzője, Marián Sluka mérkőzés előtt hangsúlyozta, az edzéseken nyújtott munkával nincs semmi probléma, mindenki keményen odateszi magát, aminek meg kell hoznia a várt eredményt. Minden játékosban hisznek, hogy akik pályára kerülnek, élnek a lehetőséggel, és megmutatják, hogy lehet rájuk számítani a jövőben is.

A Szolnok nem fut valami fényes szezont. 19 pontjával a 17. helyen áll. Kilenc forduló óta nyeretlenek a Tisza-partiak, utoljára szeptember végén győztek, vagyis biztosan mindent megtesznek majd a három pontért.

Az első félidőben mindkét csapat előtt adódott gólhelyzet. A legnagyobb a vendégek előtt a 34. percben amikor Irmes cseles lövését a szentlőrinci portás, Prokok bravúrral mentett.

A második félidőben megélénkült a játék. A 65. percben a szünetben kispadról érkezett Szinanovics vezette a labdát a 16-on belül. A labda tovább vezetését Tisza kézzel akadályozta meg, 11-est ítélt Farkas Tibor játékvezető. A megítélt büntetőt Harsányi nagy biztonsággal a kapu jobb oldalába helyezte 1-0.

A 70. percben újabb hazai gól. A mindig gólveszélyes Harsányi szerzett labdát. A szintén csereként pályára lépő Bányaihoz továbbított, aki 10 méterről a bal alsó sarokba továbbította a labdát, 2-0.

A mérkőzés után Fekete Tivadar sportszakmai igazgatót kértük, hogy értékelje a Szentlőrinc teljesítményét:

Megérdemelt győzelmet értünk el, amire nagyon vártunk a negatív sorozat után. Ki voltunk éhezve a győzelemre, örömteli, hogy sikerrel zártuk az évet, megerősítettük helyünket a középmezőnybe. Január elején már elkezdjük az edzéseket és a 2022 évi bajnoki mérkőzéseinket már Szentlörincen a felújított pályánkon fogjuk játszani.

A Szentlőrinc számára a bajnokság 2022. január 30-án folytatóik, amikor Marian Sluka csapata ismét Pécsett játszik a Stadion utcában, a PMFC vendégei lesznek.

 

Szerző: Szabó Ferenc