Negyedik helyen zárt a PMFC

2021. május 16. 20:35 2021. máj. 16. 20:35

A PMFC labdarúgó csapata saját kezében tartotta a bajnoki tabella negyedik helyét. Vasárnap a kora esti órákban, Soroksár elleni győzelem a Vas László tanítványok számára a Stadion utcában az elő kelő negyedik helyet jelenti. A 2020-2021 évi labdarúgó bajnokság második vonalában. A mérkőzés 2-0 ás hazai vereséggel zárult. A vetélytárs Ajka, otthonában szenvedett verességet, így a PMFC a negyedik helyen zárta a bajnokságot.

A vendég Soroksár SC együttesét Lipcsei Péter vezetőedző irányította. A fővárosiak mérkőzés előtti mérlege 15 győzelem, 9 döntetlen, 13 vereség, 49 rúgott és 44 kapott gól volt. A Soroksár 54 ponttal a tabella 8. helyét foglalta el.

A PMFC vezetőedzője, Vas László mérkőzés előtt elmondta, hogy a hosszú menetelést sikerrel szeretnék zárni. A szurkolók számára örömet szeretnének okozni. A mester hozzátette, hogy a rendelkezések miatt sokan nem jöhettek be (védettségi igazolás) a stadionba.

A pécsi tervek nem sikerültek. Ideális körülmények várták a labdarúgókat. Kiváló minőségű gyepszőnyegre léphettek a fiuk. Kezdésnél a nap a vendégkapus szemébe sütött. Hat hónapot meghaladó idő után szurkolók előtt játszhattak a focisták.

A kezdőrúgást Prof. dr. Csontos Csaba, a PMFC törzsszurkolója, a PTE  Koronavírus Ellátó Központ vezetője és az Intenzív Terápiás Intézet osztályvezetője végezte el.

A találkozó elején a PMFC birtokolta többet a labdát. A 11. percben Gaál János játékvezető sokak számára érthetetlenül 11-est ítélt a vendégek javára. A sajtó helyen csak találgatni lehetett a történtekről. A megítélt büntetőt a volt válogatott játékos, Gyömbér Gábor a jobb felső sarokba bombázta, 0-1.

A PMFC focizott, a Soroksár újabb gólt ért el a 30. percben. A pécsi védelem nézte a vendégek labdaadogatást a 16-on belül, majd Lovrencsics Balázs közelről betalált a pécsi kapuba. A gól után a szurkolók többen arról beszéltek, hogy ilyen gólt a kispályás fociban lehet látni, 0-2.

A mérkőzésen a játékosok nem csak a labdát rúgták. Időnként paprikás hangulat alakult ki a gyepen. Egy pécsi szöglet előtt Preklet Csaba (PMFC) és Szerető Krisztofer (Soroksár) kelt "birokra". Mindketten piros lappal elhagyták a pályát.

A PMFC továbbra is többet birtokolta labdát. A 41. percben a vendégkapuba is került a labda, ám a kapus is a gólvonalon túlra került. Így a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást.

Az 54. percben a 16-on belül Csontos rúgta fel Tihanyit, sokan hazai 11-est vártak. A síp néma maradt.

A második félidőkben mindkét együttes cseréket hajtott végre. Több sárgalapos figyelmeztetést is kiosztott a sípmester. A két kapus több alkalommal bravúrral védett, az eredmény nem változott. A Soroksár elvitte Pécsről a 3 pontot.

Sokan interneten figyelték az Ajka-Nyíregyháza találkozó eredményét. Meglepetésre a vendégek nyertek így az Ajka az 5. helyen zárta a bajnokságot.

Szerző: Szabó Ferenc