Nyert a PMFC, viszont a Szentlőrincnél és a Kozármislenynél nem hozott azonnali eredményt az edzőcsere

2023. március 6. 10:01 2023. márc. 6. 10:01

Egy nagyon fontos győzelemmel biztosította be 3. helyét a PMFC, a pécsi együttes idegenben gyűrte le a Nyíregyházát. A Szentlőrincnél és a HR-RENT Kozármislenynél nem tudott nyertesként debütálni az új edző.

A PMFC a bennmaradásért küzdő Nyíregyháza vendégeként igyekezett begyűjteni a fontos 3 pontot. 10 perc után egyértelművé tették a piros-feketék, hogy nyerni mentek a Merkantil Bank Liga 26. fordulójában, ugyanis Gera révén megszerezték a vezetést. Még az első félidőben azonban jött a válasz a Nyíregyházától és Novák góljával egyenlített a hazai csapat. Az 1-1-es fordulás után is jobban játszott a PMFC, akcióból azonban nem sikerült a hazaiak kapuját bevenni, Kesztyűs büntetője viszont 3 pontot jelentett a PMFC-nek, így a pécsiek - 1-2-es győzelmükkel - tovább tapadnak a listavezető MTK-Diósgyőr párosra.

Pécsi riválisukhoz hasonlóan a Szentlőrinc is idegenben szeretett volna bizonyítani, méghozzá újdonsült vezetőedzővel a fedélzeten. Ez részben sikerült is, a mindössze 3 ponttal többet gyűjtő Mosonmagyaróvár ellen tudott 1 pontot bezsebelni a Lőrinc. Az első félidőt még 1-0-ás hátránnyal zárta a vendég alakulat, de a második félidőben nemhogy az egyenlítés is összejött Farkas találatának köszönhetően, a hajrában hajszál híján a győzelmet is besöpörte az új edzővel vitézkedő Szentlőrinc.

"A megmentő" hírében álló Márton Gábor is bemutatkozott új csapatának kispadján, de a Kozármislenynek nem volt szerencséje. Az egyébként is nehéz falatnak tűnő (jelenleg listavezető) MTK látogatott a kisvárosba és egy nagyon sima 3-0-ás győzelmet aratott. Ezzel a Kozármisleny továbbra sem tudott elmozdulni az utolsó helyről, így óriási bravúr kéne a bennmaradáshoz. A seregható mislenyiek 9 pontra vannak jelenleg a biztos másodosztályú tagságot jelentő 15. helytől.

A 27. forduló mérkőzései:

03.12. 14:00 Szentlőrinc - Kozármisleny
03.12. 15:00 PMFC - Győr