PMFC – Kazincbarcika: 4-2

2021. február 7. 17:39 2021. feb. 7. 17:39

Egy hete megszakadt a PMFC több hetes veretlenségi sorozata, ugyanis a Győri ETO otthonában kikaptak a pécsiek, ezért egy 11 mérkőzésen keresztül tartó veretlenségi sorozat szakadt meg. Vasárnap kora délután Pécsett, a Stadion utcában, a Kazincbarcika ellen kezdődhetett egy új sorozat.

A mérkőzés előtt Vas László, a PMFC vezető edzője arról beszélt, hogy a Kazincbarcika tabellán elfoglalt 17. helye nem teheti elbizakodottá a csapatát. A vendégek a rövid téli szünet alatt edzőcserén estek át, és minőségi játékosokat igazoltak. A PMFC-nek amiben erős, azt kell a pályára vinnie, és akkor eredményes lesz a piros-fekete gárda.

A vendég együttes vezetőedzője, Pacsi Bálint csapatuk honlapján kifejtette, hogy a győzelem reményében már szombaton megérkeztek kedvenc városába, Pécsre, és három ponttal szeretnének haza utazni. 

 

A PMFC a 4. fordulóban játszott Kazincbarcikán, ahol Óvári 11-es találatával 1-0-ra nyertek.

A kék-sárga mezes Kazincbarcika kezdte a játékot. A PMFC az első perctől birtokolta a labdát. A piros-feketék folyamatosan támadásba maradtak. A vendégek védekeztek, saját térfelükről rugdosták vissza a labdát. A 18. percben Oldal szabálytalanul szerelte Ráczot, Németh Ádám felmutatta vendégjátékosnak a sárgalapot. A PMFC támadásba maradt és a 21. percben megszerezték a vezetést. Egy hazai lövést a vendég kapus bravúrral a kapu fölé nyomott. A megítélt szögletrúgást Preklet Csaba közelről a jobb alsóba bombázta 1-0. A folytatásban hazai oldalról Kónya, a vendégektől Csősz sárgult be. A PMFC továbbra is támadásba maradt, Óvári 17 méterről leadott szabadrúgását Barcika kapusa a mezőnybe öklözte.

A 34. percben Óvári a 16-on belül kerül a földre. A játékvezetői síp néma maradt. Újabb hazai gól a 35. percben, Grabant 2-0-ra formálta az eredményt. Kónya Dávid jobb oldalon hosszan vezette a labdát. A középen a 11-es pont közelében tisztán álló Grabanthoz passzolt, aki nem hibázott. Újabb sárga vendégoldalon Olteának mutatta fel a sárga lapot a bíró. A 43. percben Katona zörgő kapufát rúgott.  A vissza pattanó labdát Kónya fölé bombázta.

A második félidő elején kazincbarcikai Kovács ment el a jobb oldalon, Csősz felé ívelt, aki a bal kapufa fölé fejelt. Az 54. percben Barthát felrúgták a 16-on belül. A megítélt 11-est a sértett Bartha László rúgta a bal alsó sarokba, 3-0. Szépített a Kazincbarcika, az 56. percben. Kovács Máté Krisztián jobbról 12 méterről fél magasan juttatta a labdát a kapuba, 3-1. Vendég szabadrúgás 17 méterről a 66.percben, Olteán nagy erejű lövését Helesfay kiöklözte, Oldal Tibor elé, aki 10 méterről nagy erővel lőtt a pécsi kapuba, 3-2. A 74.percben a csereként pályára lépő Geiger rúgta a hazaiak 4. gólját. Baloldalon Tihanyi és Hegedüs táncoltatták a labdát. Az utóbbi a vendég kapusba eresztette a játékszert, onnan kipattant Geiger elé, aki nem hibázott. 4-2.

Rövid pihenő lesz a PMFC csapatának, ugyanis szerdán a Szombathelyi Haladást fogadja a PMFC csapata.

Szerző: Szabó Ferenc