Régiós atlétikai versenyen sikereket halmoztak a PVSK sportolói

2021. június 21. 15:04 2021. jún. 21. 15:04

Csütörtökön és pénteken rangos régiós atlétikai eseményt rendezett a Magyar Atlétikai Szövetség és a PVSK Atlétika szakosztálya Pécsett, a PVSK Verseny utcai létesítményében. Mindkét napon nagy küzdelmekben születtek meg a remek eredmények.

A verseny fő szervezője Freier Balázs, a PVSK atlétika szakosztályának vezetője számolt be az első nap eseményeiről, és az eredményekről a sportegyesület honlapján.

Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

- Régen várt esemény első napja volt a mai. A versenyre közel 300 atléta nevezett, a Dél-nyugati terület megyéinek (Bács-Kiskun, Baranya, Fejér, Somogy, Tolna) U16 és U14 korosztályú versenyzői vesznek részt ezen a rendezvényen. Ennek a sorozatnak a 2. fordulóját a MASZ rendezi a PVSK sportlétesítményében, a PVSK atlétika szakosztályának szervezésben.

Az első nap után nagyon jó versenyeken, remek küzdelmeken vagyunk túl. Nyugodtan mondhatom, hogy régen volt ilyen színvonalas gyermek atlétikai rendezvény a Verseny utcában – mondta a szakmai vezető.

 

Egyesületünk atlétika szakosztálya komoly tradíciókkal rendelkezik. A most már lassan 102 éves fennállásunk során rengeteg válogatott versenyző került ki a PVSK-ból – ezt már Czerpán István a PVSK elnöke mondta, majd így folytatta - Atlétika szakosztályunk mindig elismert volt országosan is. Az utóbbi évtizedekben hullámzó teljesítményt nyújtottunk, olimpikonunk is volt, de egész gyenge évek is előfordultak. Mint oly sok esetben, itt is a finanszírozás hiányossága állt a háttérben.

Most elérkezett az az idő, amikor újra országos szintre kerülhet a PVSK atlétikája, sőt a nemzetközi vérkeringésbe is szeretnénk bekerülni.

Ennek egyik legfontosabb eleme a létesítményfejlesztés, de hasonlóan fontos az is, hogy ezzel a versennyel is egy lépést teszünk abba az irányba, hogy elismertessük és népszerűsítsük a PVSK atlétikáját. Ez a verseny a kezdetet jelenti, atlétikapályánk felújítása után ezzel a rendezvénnyel tudtuk megtenni az első lépést azon az úton, amelynek következő lépéseként évente legalább két országos versenynek akarunk házigazdái lenni - fűzte hozzá az egyesület elnöke.

 

Nem elsősorban a centiméterek, vagy a másodpercek fontosak ebben a korosztályban, hanem az atlétikus mozgásanyag elsajátítása, gyakorlása. Mindenkiből nem lesz válogatott, de ahogy itt is láttuk, nagyon sok a jó felépítésű, tehetséges gyerek. Velük kapcsolatban az a legfontosabb, hogy miként foglalkoznak vele ebben a korban, és később, amikor korosztályváltással eljutnak a felnőtt korig.

 

Olvashattuk a PVSK atlétikai szakosztálynak a mondatait az egyesület honlapján.

Természetesen az a kérdés is előkerült lesz-e folytatás, rendezhetünk-e például országos bajnokságot a közeljövőben a PVSK pályán. – Az országos felnőtt bajnokság, az egyelőre nagy falatnak tűnik, hiszen most is az U14 és U16-os korosztály volt itt. A létesítmény adott, és folyamatosan fejlődik, nem elképzelhetetlen, hogy ha nem is felnőtt, de korosztályos atlétika országos bajnokságot rendezünk a közeljövőben, a Verseny utcában.- fejezte be a szakmai vezető az értékelést.

 

Szerző: Szabó Ferenc

 

Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!