Röpködtek a sárgalapok, megtört a PMFC jó sorozata a Budafok ellen

2023. január 30. 09:02 2023. jan. 30. 09:02

Ősszel a PMFC várakozás felett szerepelt, a Budafok csapatára ez nem mondható el. A mecsekaljai gárda az NB II-es tabella második helyén várta a tavaszi szezont. A Budafok a bajnoki rendszer változása miatt kieső zónában van. Mindkét együttes számára fontos volt a pontszerzés. Meglepetésre a vendégek a 7. percben lőtt gólúkkal megnyerték a mérkőzést, 0-1-el zárult a találkozó.

A hideg idő ellenére sok szurkoló nézte meg a PMFC-Budafok NB II-es bajnoki mérkőzést vasárnap délután a PMFC, Stadion utcai létesítményében. Közel ezren szurkoltak a PMFC-Budafok NB II-es labdarúgó mérkőzésen. A 21. fordulóban egyedül a Szombathely-Nyíregyháza mérkőzésre mentek többen, mint a pécsi találkozóra. A frissen igazolt játékosok közül Pejovic Danilo és Szabó Máté végig a pályán volt. Kártik Bálint a 81. percben csereként mutatkozott be a pécsieknek. Két saját nevelésű játékos, Orbán Kolos, és Miklós Péter nevét olvashattuk a cserejátékosok között.

 

A sport hetilap információi szerint a PMFC három legértékesebb játékosa a kezdő 11-ben vonult a pályára. Kocsis Bence végig a pályán volt. Kesztyűs Barnát és Katona Leventét, a mester Weitner Ádám lecserélte.

 

A mérközésen buktatásokért, akasztásokért, lökésért nyolc alkalommal is villant a sárga lap. Gólt egyedül a 7. percben láttunk. Egy pécsi szabadrúgást követően vezetett kontrát a Budafok, a pécsi Mayer János a labdát vezető vendégre lépett ki, de így Németh Márió egyedül maradt középen, s a laposan érkező labdát kapásból hét méterről a jobb alsóba gurította0–1

PÉCSI MFC–BUDAFOKI MTE 0–1 (0–1)
PMFC: Helesfay – Mayer J. (Svedyuk, 66.), Rácz L., Pejovics, Katona L. (Hegedűs, 85.) – Kocsis B., Szeles (Kártik, 81.), Kesztyűs B. (Krausz, 66.) – Harsányi (Gera, 66.), Tóth-Gábor, Szabó M.

Vezetőedző: Weitner Ádám. 
BUDAFOK: Gundel-Takács – Fótyik, Horgosi (Vaszicsku, 53.), Jagodics – Csonka A., Adorján, Németh M. (Oláh B., 62.), Soltész, Horváth O. – Sós (Bakti, 53.), Kovács D. (Nándori, 85.).

Vezetőedző: Mátyus János.
 

Szerző: Szabó Ferenc

Nyitókép: pmfc.hu