Százéves ünnepségre is készülnek Komlón

2022. július 24. 09:47 2022. júl. 24. 09:47

Több mint fél évszázada, 1970 nyarán soha nem látott sikert hozott a KBSK labdarúgóinak. Bejutottak a Magyar Népköztársasági Kupa döntőjébe, ahol ugyan 3–2 arányban elvéreztek az Újpesti Dózsa ellenében, viszont mivel a bajnokságot és a kupát is a Lilák nyerték, így indulhattak a KEK 1971–72-es sorozatában. Hasonló sikereket azóta se ért el a csapat. Hasonló siker célként sem szerepelhet az elkövetkező években mondta a Pécsi STOP-nak Nagy Gábor a Megye I. ben szereplő Sport 36 Komlói Bányász labdarúgó csapata.

- Lépésről-lépésre kell felépíteni egy csapatot. Jelenleg ismerkedek a fiúkkal, feltérpezem a játékosokat, majd utána tervezhetünk, kezdte a beszélgetést a PMFC-től Komlóra került új tréner. A trénerkérdésre elmondta, hogy a PMFC második csapatától érkezett Komlóra, ahol a Megye bajnokságban játszó labdarúgók munkáját irányította. Megjegyezte, hogy a fiúk a megszűnést követően azonnal eligazoltak Pécs környéki csapatokhoz. Vannak többen akik már aláirták az átigazolási papírokat, köztük  Szatmári Erik, a 19 éves támadó a PMFC-től igazoltuk a bányász városba.

- Erik a pálya mind két szélén és center pozícióban is alkalmazható fiatal tehetség, akiről az első benyomások igen jónak mondhatók. Reméljük a fiatalos lendület és a kapu előtti határozottság - ami nála is nagyon meg van - sokat segít majd támadó játékunkon.

Jégl Kristóf, 21 éves szintén a pécsi piros-feketéktől igazolt hozzánk. 

Támadó középpályás poszton játszik, - Kristóf 2011-2018-ig Komlón nevelkedett majd következett a PMFC, ahol 4 szezonon keresztül kapott igen komoly képzést.

Úgy gondolom, hogy a fiatalos lendület és a  játék intelligencia, ami Kristófnál magas szinten megvan, sokat lendíthet csapatunk támadó játékán.

Várhatóan 7-8 hétig a center pályánkon nem játszhatunk. Befejeződött a felújítása, napjainkban a pihenő időszakban van a gyep. Nincs még végleges döntés, hogy felcseréljük a pályaválasztói jogunkat, vagy játszunk a müfüves pályánkon. Az biztos, hogy Komló sorra játssza az edzőmérkőzéseket. A hétvégén a megyei II. osztályba feljutó Sportolda csapatával játszunk, majd Dombóvárral, Kozármislennyel is megmérkőzünk. Augusztus 6-án Somogy megyében utaznak Magyar Kupa mérkőzésre, ahol az első fordulót rendezik. KADARKÚT VSK - SPORT36 KOMLÓI BÁNYÁSZ leszünk részese.

"Jó lenne sikerrel venni 1-3 fordulót, mert a KBSK ez évben ünnepli megalapításnak 100. évfordulóját."

 

Szerző: Szabó Ferenc