Szinte végig a hazaiak uralták a játékot: Így diadalmaskodott a PVSK a Kecskemét ellen

2020. december 17. 12:41 2020. dec. 17. 12:41

Újabb zártkapus mérkőzést játszott le a PVSK-VEOLIA NB I-es férfi kosárlabda csapata. Szerda este a pécsi Lauber Dezső sportcsarnokban fogadták a  Duna Aszfalt - DTKH Kecskemét csapatát.  A pécsiek közel két hete jöttek ki a karanténból, míg a vendégek november 8-a  óta voltak, karanténban.  A bajnoki tabellán a hazaiak 9 mérkőzéssel a 11. helyen vannak. A vendéggárda, 6 mérkőzéssel  10. a tabellán.

 

 

A mérkőzést megelőzően a hazaiak fiatal irányítója, Bíró Levente, elmondta, hogy a vendég csapat nemrég jött ki a karanténból, ezért lehet, pihentebbek lesznek, mint ők, akik rövid időn belül három mérkőzést is lejátszottak már. Emellett arról is beszélt, hogy a vendég csapat tagjai már régóta együtt játszanak, miatt átgondoltak a támadásaik is. Bíró elmondta, az ő feladatuk az lesz, hogy felgyorsítsák a játékot, tovább arról is szót ejtett, hogy a zárt kapus meccsek egyik csapatnak sem kedveznek, hiszen korábban már a bemelegítés közben is lehetett hallani a szurkolók hangját, ez azonban most hiányzik.

A vendégcsapatban az egykori két pécsi játékos Horti Bálint és Wittmann Krisztián nem volt a kezdő ötösben, ők a 3. perc tájékán érkeztek a cserepadról. A mérkőzés két távoli dobással kezdődött, a gólgyártást Budimir kezdte, majd rögtön utána Pesakov is is betalált.

A folytatásban felváltva estek a gólok: a 6. perc tájékán a vendégek rövid időre átvették a vezetést, ám a pécsiek Funderburk eredményes játékával ezt hamar megfordították.

A hazaik a mérkőzés folyamán sikeresen felpörgették a játékot és egymás után dobták a kosarakat, de a vendégek sem tétlenkedtek, így gyakorlatilag sokáig fej-fej mellett halad a két gárda.

A záró negyedet a PVSK egy pontos hátránnyal kezdte: az első játékrészben jellemzően a hazaiak irányítottak, remekül dobtak kosárra. A folytatásban azonban feljavult a Kecskemét teljesítménye is, ennek ellenére a PVSK átvette a vezetést, amit a meccs végig tartani is tudott, a végeredmény így 102-85 lett a hazaiak javára.

A PVSK számára egyébként még nagyon távolinak tűnik a pihenés, ugyanis a csapat 19-én a Zalaegerszeg ellen lépé pályára, majd újabb vidéki meccs következik, hiszen 22-én a Kecskemét csapapával mérik ismét össze az erejüket. Legközelebb hazai pályán a Körmend ellen játszanak majd 27-én. Az év utolsó mérkőzést Oroszlányban játsszák december 30-án.