Támadóval és középpályással erősített a PMFC

2021. június 30. 17:30 2021. jún. 30. 17:30

A PMFC két új igazolást jelentett be hivatalos honlapján keresztül.

Hursán György a harmadik nyári érkező.

 A 24 esztendős, több szempontból is rutinos Hursán György 2018-ban tért vissza Békés megyei nevelőegyesületébe, amelynek színeiben nem kevesebb, mint 69 másodosztályú találkozón lépett pályára és összesen 9 NB II-es gól fűződött a nevéhez. A jobblábas labdarúgó emellett a Magyar Kupában 9 találkozón erősítette a békéscsabaiakat, s ezek során 2 találatot szerzett.

Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!

– Az előző szezonban játszottam itt a Békéscsabával, nehéz dolgunk volt a friss feljutó Pécs ellen. Nagyon szimpatikussá vált a PMFC, amely jó focit játszik és megtetszett az a hangulat is, amelyet a szurkolók teremtenek a hazai bajnoki meccseken. Vas László személye, filozófiája meggyőzött a váltásról. Célom, hogy segítsem a csapatot és jó szezont fussunk – nyilatkozta Hursán György.

 

 

Harmadik nyári igazolással kapcsolatban Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója a következőket mondta:

– Hursán György nem véletlenül fordult meg korábban az 1860 Münchenben. Érkezésével a tengelyjátékunk erősödik, hiszen egészen a belső védő pozíciótól a támadó középpályás szerepéig mindenhol bevethető. A szakmai stáb feladata lesz eldönteni, milyen szerepet szánnak neki. Bízom benne, hogy oszlopos tagjává válik a csapatnak és elkísér minket a távlati céljainkig – fogalmazott Kulcsár Árpád.

Hursán György

A negyedik nyári igazolás, Bíró Bence, aki 1998. július 14-én látta meg a napvilágot Budapesten. A 22 esztendős támadó kiváló fővárosi utánpótlásműhelyekben nevelkedett, pályafutását a Dalnoki Jenő Labdarúgó Akadémián kezdte, majd az MTK és Honvéd-MFA-nál eltöltött évek után 2014 nyarán ötéves szerződést aláírva a portugál Vitória Guimaraes csapatához került.

A Segunda B-ben 2016. augusztus 6-án debütált a Santa Clara ellen. Első idényében 9 bajnokin jutott szóhoz. A 2017/18-as bajnokságban is a másodosztályú csapatban szerepelt, és 2018. február 17-én megszerezte első gólját is a csapatban. A fiatal támadó öt és fél év után 2020 januárjában hazatért az MTK-hoz, ahol azóta az NB II-ben 6, az NB I 2020/21-es idényben 16, míg a kupában összesen 10 meccsen játszott.

– Örülök, hogy Pécsen folytathatom a pályafutásomat. Az előző évem nem úgy sikerült az MTK-val, ahogy elterveztem, ezért is szerettem volna kölcsönbe kerülni. Láttam, hogy tavaly milyen meggyőzően szerepelt a PMFC. Annak ellenére, hogy csak kedden érkeztem, már túl vagyok az orvosi vizsgálatokon, aláírtam a szerződésemet is és várom a közös munkát. Gyönyörű a város, szóval jó helyre kerültem – mondta Bíró Bence.

 

 

Bíró Bence kölcsönbe érkezéséről Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója számolt be:

– Az átigazolási politikánk szerint többnyire olyan fiatal játékosokat keresünk, akik letették már a névjegyüket az NB II-ben és nagy potencia rejlik bennük. Bence a Guimaraesben is bizonyított, személyével a támadójátékunk erősödik. Vele kapcsolatban érdemes tudni, hogy kölcsönben érkezik hozzánk az MTK-tól, de amennyiben olyan teljesítményt nyújt, ami megfelelő a klubnak, úgy élhetünk egy opciós vételi joggal – árulta el Kulcsár Árpád.

Bíró Bence

 

Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!

Forrás: PMFC.hu