Új edző irányítja a PEAC focicsapatát

2020. július 13. 14:55 2020. júl. 13. 14:55

Új edzője van a PTE PEAC Megyei I. osztályú labdarúgócsapatának: a közel kétszáz élvonalbeli mérkőzésen pályára lépő Lőrincz Antalt kérték fel az irányításra.

Az új tréner NB 1-es pályafutását Pécsett a PMFC csapatában kezdte. Az első pályára lépése 1991. március 23-ra esett, Budapesten, a VOLÁN FC ellen játszottak. Az alig 20 éves fiú, Lőrincz Antal szikrázó mérkőzés résztvevője volt, de olyan rúgás is kijutott neki, amiért kiállítás járt.

Ez a mérkőzés a futball és a sportszerű játék megcsúfolása volt! Gyakorlatilag akkor szabadult el a pokol, amikor a bíró 11-est ítélt a vendégek javára. A Volán FC játékosainak egy része, főként Kajdy, de ide számíthatjuk Baloghot is, rendkívül idegesen, szabálytalanságot szabálytalanságra halmozva, minden kínálkozó lehetőséget kihasználva próbált egyenlíteni. Kajdy leköpte ellenfelét, a bíró ezt nem torolta meg; Urbán a labdát hozó Medgyes lábára tartott (úgy tűnt szándékosan...) Később ő sem kerülhette el a kiállítást. A két piros és a három sárga, természetesen nagyfokú egyoldalúságot is bizonyít. Kurmai kritikán alul bíráskodott. Nem torolt meg vendégszabálytalanságokat, hagyta, hogy rugdossák egymást a játékosok, csak a szerencsének köszönhető. hogy sérülés nélkül fejeződött be a jégkorong- mérkőzések kíméletlenségére sokszor kísértetiesen hasonlító gyenge találkozó”

- olvastuk a korabeli beszámolókban az ominózus meccsről. Lőrincz Antal a 2019/2020-as, a járványhelyzet miatt félbeszakított megyei I. osztályú bajnokságban a középmezőnyben végző Szederkénytől érkezik. Hozza magával Schweitzer Norbertet asszisztensnek, Kurucsai Kornélt pedig kapusedzőnek.

Forrás: Facebook/PTE PEAC

Mint mondta, az első évben cél egy, az élmezőnyben végző csapat kialakítása, egy év múlva pedig meg lehet célozni az NB III-ba történő felkerülést. Megtudtuk, jelenleg 14 mezőnyjátékos és 2 kapus van a felnőtt csapatban. Változás július második felében, a felvételi ponthatárok tükrében várható.

A PEAC labdarúgóinak számára a megyei első osztály augusztus 29-én kezdődik, amikor a klub hagyományos sportnapját is rendezik. Azt még nem tudni, hogy az ifjak, akik a Megyei III. osztályban bajnokok lettek, mikor léphetnek pályára a második vonalban. Az viszont már eldőlt, hogy a mérkőzéseket a Várkői stadionban játsszák, ahol az edzéseket is tartani fogják.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP