Új edzőt igazolt a PVSK

2022. január 20. 13:57 2022. jan. 20. 13:57

A pro licences szakmai képzéssel rendelkező Mink Olivér, ismét Pécsett vállalt edzői feladatot, a PVSK labdarúgó szakosztályában. A tréner rutinos szakembernek számit 2011-2012-ben a PMFC vezetőedzője volt, majd szakmai igazgatóként is tevékenykedett. A 2021-2022 évi bajnokságban feladata a PVSK labdarúgóit a középmezőnyből kiemelni és feljebb juttatni a tabellán. A trénerrel beszélgettünk.

- Ceglédről érkeztél haza. Évekig dolgoztál edzőként távol a családtól. Miért döntöttél a PVSK mellett, mert úgy tudom már több csapat is hívott közelebb Baranyához?

- Közös megegyezéssel jöttem el az NB III-as Ceglédtől. Sokat voltam távol a családtól, ami egy idő után megviseli az embert. A PVSK részéről Czerpán István elnök úr keresett meg, aki felvázolt egy számomra kedvező jövőképet, ami után nem volt nehéz megegyezni. Hozzáteszem a PVSK-ban voltam igazolt labdarúgó is és korábban még az NB III-ban vezetőedző, így több szempontból is vonzó volt a lehetőség. A PVSK számomra mindig is több mint egy megyei csapat. Ez egy nagy múltú patinás egyesület

- Napjainkban a labdarúgó alsóbb osztályokban is több pro-licenses edzők dolgoznak. Ez jelenthet ott színvonal emelkedést, vagy csak több munkalehetőség van, az esetleges túlképzés miatt?

-  Minden állítás helytálló. Természetes, hogy a képzett edzők átfogóbban látják a futballt, de ahogy mondani szokták a puding próbája az evés, tehát mind ennek eredményekben kell visszatükröződnie. Mindenki pénzből él, számomra természetes, hogy mindenki ott dolgozik ahol lehetősége van, mi edzők éppúgy, mint akár bármely dolgozó ember.

- Maradjunk a gyakorlatnál. A 2011-2012 évek emlékezetes időszak lehetett számodra. A PMFC vezetőedzője voltál, az NB I-ben és később szakmai igazgatói megbízást is kaptál.

- Nagyon sok tanulságot gyűjtöttem abban az időszakban. A legfontosabb volt abban az időszakban a bennmaradás és az sikerült. Nyilván a mai fejemmel már több mindenben másképpen döntenék, de ezentúl is köszönettel tartozom Matyi Dezsőnek az akkori bizalomért.

- Számomra egy kedves történet volt, amikor az egyik élvonalbeli mérkőzésen Solomon Ndubisi Okoronkwo, a Nigériai játékos egy gólja után kirohant hozzád a kis padhoz átölelt és egy puszit adott örömében. Meg an a történet nálad is?

 - Természetesen, a Honvéd ellen szerezte azt a gólt, ami után kirohant hozzám, ez minden edzőnek jól eshet, ha egy játékos így köszöni meg, hogy bekerült a csapatba és lehetősége volt gólszerzésre. Az biztos, hogy Okoronkwo tehetséges labdarúgó volt, sokra vihette volna. Nem véletlen, hogy Pécsre is Dárdai Palcsi ajánlásával érkezett.    

- Milyen stábbal dolgozol a PVSK labdarúgó szakosztályában?

- A pályaedző Bánhegyi Zsolt, kapusedző Pogacsics Krisztián. Sántics Béla nagy segítség a játékosok erőnlétét illetően. Fontos, hogy az egykori NB I-es játékos, a támadó középpályás Városi Viktor is a mi játékosunk lett. Szombaton Lovászhetény elleni edzőmérkőzésen elrajtolunk. Az MLSZ előre hozta a bajnokság nyitányát az alsóbb osztályokba is. Mi február 12-én kezdünk Bólyban, ahol egy elmaradt mérkőzést játszunk le.

 

Szerző: Szabó Ferenc