Új játékosok érkeznek a PVSK VEOLIÁHOZ

2022. június 30. 10:24 2022. jún. 30. 10:24

A 2002-2003-évi bajnokságban küzdött legutóbb a feljutásért a PVSK NB I-es férfi kosárlabda csapata. Húsz éve, Zalay Zoltán és Völgyi Péter edzőpáros próbálta meg a visszajutást az élvonalba. A 2022-2023 évben a piros csoportból Juhász Olivérre vár a feladat, hogy Pécsett ismét legyen élvonalbeli férfi kosárlabda csapat.

A húsz év alatt a fő támogatók változtak. A 2002-es indulásnál PVSK-Panthers volt a csapat neve, majd PVSK-Pécs-EXPO, PVSK-EXPO Center Pécs, PVSK-Pannonpower. A napjainkban már PVSK-VEOLIA nevet viseli a kosárlabda csapat.

A PVSK közleményéből megtudtuk, hogy három játékos kötelezte el magát hétfőn, akik korábban már erősítették csapatot. Horti Bálint, Bíró Levente és Kocsis Zalán is azzal a céllal érkezett, hogy jövő ilyenkor már ismét az A csoportra készülhessenek.

Horti Bálint megszerzésével jókora  tapasztalatot és rutint igazoltak. A játékos center poszton biztos meghatározó játékosa lesz a csapatnak. Az előző szezont a ZTE csapatában töltötte, ahol bő 17 percet töltött a pályán meccsenként, ez alatt 5,6 pontot, 3,2 lepattanót és 0,8 gólpasszt átlagolt. Az NB I. B Piros csoportjában induló, bajnoki címre és feljutásra hajtó együttesünk egyik vezére lehet ő. Azt  kevés B csoportos együttes mondhatja el magáról, hogy válogatott játékossal erősíthet, márpedig Horti Bálint megszerzésével  válogatottságot is igazoltak. Hortit a pécsi szurkolóknak nem kel bemutatni. Két alakalommal már igazolt Pécsre, 2014-ben és 2018-ban is. A kosárlabda szövetségi kapitány Ivkovics Sztojan 2018-ba hívta meg a válogatottba és húzhatta magára a címeres mezt.

Bíró Levente a fiatalság képviselőjeként érkezik. A játékos 1-es és kettes poszton is bevethető. Az előző idényt a Piros csoportban szereplő városi rivális, NKA Pécsnél töltötte, és a gárda egyik legjobbja volt. Erről árulkodik 11 pontos meccsenkénti átlaga, mint ahogyan 2,5 lepattanója valamint 3,5 gólpassza sem szorul magyarázatra. Évekig erősítette korábban a PVSK-t. Új csaptában mutatkozott be az élvonalban.

Szintén visszatér a PVSK kötelékébe a 24 esztendős, 198 centi magas, elsősorban 3-4-es posztokon otthonosan mozgó Kocsis Zalán. Az előző két szezont szintén  az NKA Pécsben töltötte, a mögöttük hagyott bajnokságban mérkőzésenként 22 percet volt pályán, 7,1 ponttal, 4,8 lepattanóval és 2,3 assziszttal nagyon stabil teljesítményt produkált az egész bajnokság során.

 

Szerző: Szabó Ferenc