Újabb egy évet tölt a PEAC-nál Kiss Virág

2021. március 24. 17:11 2021. márc. 24. 17:11

Jelentős eseményről kaptunk hírt a PEAC-Pécs NB I-es női kosárlabda csapatától. A jövő csapatának építése kapcsán, válogatott centerük, Kiss Virág a 2021/2022-es idényben is náluk folytatja pályafutását.

A 22 éves, 193 cm magas Kiss Virág, a Rátgéber Kosárlabda Akadémia neveltje három évnyi szekszárdi kitérő után tavaly nyáron érkezett vissza Pécsre. Remekül élt az itt kapott lehetőséggel és ötös poszton ugrásszerű fejlődésen ment keresztül Csirke Ferenc és Szentendrei Áron munkája nyomán. A válogatottban is szerepet kapott sportolónk a huszonkét magyar bajnoki alapszakasz mérkőzés mindegyikén pályára lépett, átlagosan 31 percet töltött a pályán, 14,3 pontátlagával pedig a PEAC-PÉCS legjobbja, csakúgy, mint a lepattanózásban (8,4 lepattanó/mérk.).

Kiss Virág, már 16 évesen kosaras történelmet irt a magyar kosárlabdában, ugyanis az U 17-es nemzeti csapattal vb-bronzérmet nyert, valamint a torna All Star csapatába is beválasztották. A centerként játszó kosaras kiemelkedő fizikai adottságokkal rendelkezett. 16 éves korához 194 centis magasság párosult, és a PEAC-PÉCS játékosaként már két éve bemutatkozott a magyar női élvonalban.

Kiss Virág elsőként hosszabbított Pécsett: - Nagyon boldog vagyok, hogy jövőre is a PEAC-Pécs csapatát erősíthetem, hiszen a különös nehézségekkel tűzdelt szezon ellenére is úgy érzem, hogy a fejlődésem és a sportpályafutásom érdekében a legjobb helyen vagyok. Bízom benne, hogy ez a hozzáállás és teljesítmény, amit csapatunk ebben a bajnoki évben mutatott, valami még nagyobb dolognak a kezdete. Remélem, a következő szezonban már nézők előtt, a szurkolóinkkal együtt érhetünk el szebbnél szebb eredményeket – nyilatkozta Kiss Virág a PEAC-Pécs honlapján.

 

A PEAC-Pécs ügyvezetőjétől Kond Árpádtól megtudtuk, hogy a 2021-2022 évi bajnokságra 12 fős keretben gondolkodnak. Az edzőpárosnak, Csirke Ferenc, Szentendrei Áronnak van egyedül érvényes szerződése. Nagyon szeretnének Ventzel Nórával is megállapodni, de Magyarország összes kosárlabda csapata szeretné, megszerezné. Azt is megtudtuk, hogy továbbra is három idegenlégiós szerződtetésében gondolkodnak. Az ügyvezető határozottan mondta, hogy csütörtökön a rájátszásban minden képpen fogadják a Lauber Dezső sportcsarnokba a Diósgyőr gárdáját.