Újabb győzelmet aratott az NKA Pécs férfi kosárlabda csapat

2022. november 22. 12:09 2022. nov. 22. 12:09

Nagyon fontos bajnoki előtt állt az NKA Pécs férfi kosárlabda csapata, NB I. B Piros csoportjában, a Jászberény ellen, Pécsett a Nemzeti Kosárlabda Akadémia sportcsarnokában. A Jászberény elleni rangadón minden hazai játékosnak, idősebbeknek, fiatalabbaknak is tudásuk legjavát kell nyújtaniuk, hogy továbbra is esélyük legyen az élcsoportba való feljutásra.

NKA Pécs - Jászberény 94-71

(20-19, 22-22, 19-19, 33-11)

Lados Erik, a fiatalabb korosztályhoz tartozó pécsi játékos mérkőzés előtt nyilatkozott a csapat internetes oldalán: – Kevesebbet játszom, de emiatt egyáltalán nincsenek rossz érzéseim! Sőt! Igyekszem kihasználni, a magam javára fordítani a helyzetet. Próbálok tanulni Petitől, Kerpitől, Geritől, de igazából mindenkitől igyekszem ellesni a hasznos dolgokat. Szeretnék minél többet fejlődni, ehhez pedig óriási segítséget ad, hogy minden egyes edzésen olyan remek védőjátékost figyelhetek, mint Kovács Péter. Hozzá tette az a célja, hogy szombat este győzzenek ezen a meccsen, aztán nyerjék meg a bajnokságot.

Az első negyedben már eldőlt, hogy góleső nem lesz az NKA Pécs-Jászberény mérkőzésen. Az is biztosnak tűnt, hogy a hazai csapat nem jut a 100 dobott pont közelében, ami már többször megtörtént Mavrenski Ivica csapatával. Ahogy Lados érezte az első két negyedben az egykori válogatott Kovács Péter gyűjtötte a hazai pontokat, 12 volt a neve mellett. Alig maradt el Meleg és Rátvai, igaz a 10 et nem érték el. A vendégeknél Kucsora gyűjtött 10 pontot. A 20 perc utáni 42-41-es eredmény igazolja, hogy a statisztikai mutatókban majd mindenben közel azonos a két együttes. A Pécs, egy hajszállal jobb százalékkal dobta a büntetőket az első két negyedben.

A harmadik negyed elején egyik csapat büntetőkből, a másik közeli dobásokból gyűjtötte a pontokat, a 24. percben 46-46. Először vezetett három ponttal a Jászberény Dunai távoli dobásával 46-49, majd Kovács közelről volt eredményes, 48-49. A center poszton játszó Meleg Gerő a negyedben jobban érezte a gyűrűt és 15 pontot gyűjtött a 27. percig. Az eredményjelzőn 53-51. Hazai oldalon kevés dobó kísérletet láttunk távolról, 4/15 a pécsiek hármas mutatója 29. percben. A vendégek tovább javították a sikeres hárompontos dobások mutatóját, a harmadik negyed záró pontja triplából esett a vendégek részéről, 30 perc után, 61-60.

A záró negyed 8-0-s hazai sikerrel kezdődött. A vendégek időt is kértek, 69-60 állásnál. A pécsi együttes a negyedben dobott három triplát ezzel sikerült ellépni a vendégektől, 74-63 a 35. percben. A Jászberény 19, a Pécs 12 eladott labdánál tart a 36. percben, 79-63. Kucsora begyűjtötte ötödik hibáját kipontozódott, a 37. percben, 83-66.

A negyedik negyed záró részében az NKA Pécs bebizonyította, hogy a kezdeti pont hiányt be tudja pótolni, és rácáfolt a szurkolói zsörtölődésre. Azt hozzá tehetjük, hogy a Jászberény védekezése döcögött, a dobásaik többször pontatlanok voltak, különösen a közeliek tekintetében. A mérkőzés 94-71 es eredménnyel fejeződött be. A döcögős 30 perc után Meleg Gergőék parádéztak a gyűrűk között.

 

Szerző: Szabó Ferenc