Újra táncolnak a fordanosok

2020. szeptember 6. 13:56 2020. szept. 6. 13:56

Már augusztus közepén elkezdték a tréningeket a Pécsi Fordan Táncklub táncosai, hiszen hamarosan indul a versenyszezon. Az év első felének 3 hónapos kényszerszünete után már májusban is edzettek, Papp Viktor egyesületi elnök szerint pedig az edzőtáborok, tánctáborok is sikeresnek bizonyultak.

Megtudtuk, Pécsett négy, Pécsváradon és Bólyban egy-egy héten keresztül edzettek a fordanosok, 6 héten át több mint 100 fiatal mozgott. Bíznak abban, hogy végre versenyen is bizonyíthatnak, hiszen jelenleg nincs semmilyen korlátozás, amely megakadályozhatná ezt.

Fotó: Fordan Táncklub

A táncosaik ki vannak éhezve a megmérettetésekre, hiányzik a versenyek atmoszférája, az izgalmak és a bizonyítási vágy. Ami biztos, hogy a Magyar Tánc Sport Szakszövetség versenyei elindulnak, aktualizálták a második félév versenynaptárát. Szinte biztos, hogy a Fashion Street Dance versenyrendszer is talpra áll, viszont a Magyar Látványtánc Szövetség még nem adott információt versenyeivel kapcsolatban.

Legintenzívebben Majorlaki Ágnes két női akrobatikus rock ’n’ roll verseny formációja kezdte el a felkészülést. Az Elysium és a Gassy Girls már augusztus közepe óta pörög, de szeptember 2-től minden fordanos táncos csatasorba állt.

Fotó: Fordan Táncklub

Tele van a klub saját eseménynaptára is. Szeptember 13-án, vasárnap rendezik a Fordan Tánccentrumban a bemutatóval egybekötött nyílt napjukat, ahova természetesen az új jelentkezőket várják. Október végére tervezik a márciusban elmaradt Fordan Tánccentrum Kupát, november 21-én Akrobatikus Rock ’n’ Roll Magyar Bajnokságot, december 6-án pedig Fashion Street Dance Magyar Kupát rendeznek a Lauber Dezső Sportcsarnokban

Fotó: Fordan Táncklub

 

Forrás: Pécsi STOP