Wentzel Nóra sziporkázó teljesítménye kevés volt a bronzéremhez

2021. március 1. 10:22 2021. márc. 1. 10:22

Vasárnap késő délután Budapesten a Gabányi László sportcsarnokban játszotta le a bronzmérkőzést, a női kosárlabda Magyar Kupában a PEAC-Pécs a Szekszárd ellen. Mind két együttes nehéz sorozaton van túl. Pécs a Cegléd legyőzésével jutott az elődöntőbe. Szekszárd az MTK ellen volt sikeres. A 4 között Sarokékat a Diósgyőr verte, az „Atomváros” csapatát a Sopron győzte le.

A bronzmérkőzés Gereben közelijével kezdődött. A másik oldalon Kiss, és Szűcs volt eredményes 4-4 a 3. percben. Friskovec tripla 4-12 a Szekszárd vezetett. Sánta Petra állta a sarat, a másik oldalon, két távolival és egy közelivel. Petra neve mellett 10 perc alatt 8 pontot olvastunk.  Az első negyed végén 14-18.

A második negyedben is a Szekszárd volt az eredményesebb. Előnyüket Sánta harmadik triplája és Wentzel sziporkázó játéka csökkentette. A Pécsett is játszott Zele Dorina bokája megsérült a 15. percben. A szekszárdi játékos egy pécsi, és egy szekszárdi játékos vállára támaszkodva hagyta el a parkettát. Két negyed után 29-37.     

A 15 perces szünet után a Szekszárd folyamatosan változtatta a taktikáját. Zónáztak, embert fogtak. A PEAC fáradsága eltűnhetett, Strautman triplájával 37-37 a 22. percben. Egy röpke pillanatra a Pécs vezetett 42-41-re a 24. percben. Sarok Niki első tripláját is begyűjtötte, 45-45 a 29. percben. Krnjic billentette a mérleget ismét a javukra, 30 perc után 48-49.

A záró negyedben ismét a pályán Zele, akit a második részben lesegítettek a pályáról. Dorina eredményes dobással tért vissza. Wentzel Nóra a mérkőzésen pályára lépők közül a legeredményesebb játékos volt. A pécsi fiatal kosaras 35 percet volt a pályán, 23/12 dobó teljesítménye minden elismerést megérdemel. A találkozót Studer két büntetője zárta, 64-70.

Mérkőzés után Wentzel Nóra elmondta, hogy ha pénteken ennyi pontot dobnak, ma a Sopronnal az aranyéremért játszottak volna. Hozzátette, hogy megérdemelték volna a bronzérmet.

 

Csirke Ferenc, a PEAC-Pécs vezető edzője is értékelt: a csapat teljesítményével elégedett volt, de az eredménnyel nem. Az biztató, hogy vissza tudtak jönni és vezettek is. Megtudtuk, hogy Kaposi Pálma pénteki haza érkezés után elkérte a Rátgéber akadémia kulcsát és egy órát kosárra dobott. A vezető azt is elmondta, hogy két év múlva a pécsi együttes biztos, hogy begyűjti a bronzérmet.

 

 

Szerző: Szabó Ferenc