Zajlik az élet a PTE asztaliteniszezőinek háza táján

2021. november 12. 19:35 2021. nov. 12. 19:35

A házigazda Pécsi Tudományegyetem győzelmével zárult az idei asztalitenisz Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság. Átadták a PTE ETK és a PTE PEAC új asztalitenisztermét a héten Pécsett.

Az idei asztalitenisz Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságon, hazai pályán  7 kategóriában rendeztek versenyeket. Minden számot a vendéglátó pécsi egyetemisták nyerték. A tavaszi verseny a pandémia miatt elmaradtak, de most ősszel a megrendezés mellett döntöttek a szervezők. A profi játékosok mellett megküzdhettek egymással az amatőr sportolók is.

A hét kategória mindegyikét a PTE hallgatói nyerték, így fölényesen zártak az összesített ponttáblázat élén. A második helyen a Szegedi Tudományegyetem, a harmadikon pedig a Testnevelési Egyetem végzett.

Összesített ponttáblázat:

Egyetem

Arany (3p.)

Ezüst (2p.)

Bronz (1p.)

Összpontszám:

Pécsi Tudományegyetem

7

2

3

28

Szegedi Tudományegyetem

-

3

3

9

Testnevelési Egyetem

 -

1

2

4

Semmelweis Egyetem

-

1

-

2

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

 -

-

1

1

Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Georgikon Campus

-

-

1

1

 


A hét közepén ünnepélyes keretek között adták át a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar (PTE ETK) és a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club (PEAC) közös beruházásában megvalósult asztalitenisz termet.

A Pécsi Tudományegyetem és a Nemzeti Sportközpontok között 2017-ben született meg az együttműködési megállapodás egy új asztalitenisz terem kialakításáról, a PTE ETK Szepesy utcai épületében. Fontos cél volt a sport, és az azon keresztül megvalósuló egészségtudatos életmód támogatása, valamint, hogy az új, korszerű terem helyet biztosítson az edzésekhez és felkészüléshez a PEAC asztalitenisz szakosztályának.

A beruházás központi költségvetési forrásból bruttó 74 millió Ft értékben valósult meg. A PTE vagyonkezelésében álló infrastruktúra kivitelezését a Pécsi Építő és Tatarozó Zrt. végezte, a beruházó és építtető a Nemzeti Sportközpont volt.

Prof. Dr. Ács Pongrác, a PTE ETK dékánja, egyúttal a PTE PEAC elnöke elmondta: „A beruházás egyaránt segíti a PTE sportképzések gyakorlati helyszínének biztosítását, és az egyetem sportegyesületének, a PTE PEAC asztalitenisz szakosztályának, a régió legeredményesebb csapatának a felkészülését. Kiemelte, hogy a PTE PEAC az egyetlen olyan egyetemi klub ma Magyarországon, amely bajnokok ligájában játszó csapattal, a PTE PEAC Kalo-Méh csapatával rendelkezik, és minden korosztályban válogatott sportolókkal, így elvitathatatlan az eddigi infrastruktúrabővítés létjogosultsága,  annak további fejlesztése” – hangsúlyozta a dékán, tudtuk meg Kottász Gergelytől az egyetem sajtóreferensétől..

 

Szerző: Szabó Ferenc