Továbbra is keresik a rendőrök a Komlói úti takarékfiók kirablóit

2020. július 27. 16:37 2020. júl. 27. 16:37

A rendőrség a nyomozás érdekeire való hivatkozással nem árulta el, hogy a Komlói úti takarékfiók két rablójának lehet-e köze egymáshoz. Egy 2019-es halált okozó testi sértés tettesét is keresik még.

A bama.hu kérdezett rá a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságnál, hogy mi a helyzet a Komlói úti takarékfiók rablóival, mivel az elmúlt hetekben Siklóson és Pécsen is rabolt egy, a megyében élő férfi, akit végül Jászapátiban fogtak el a zsaruk. 

A lap leginkább arra volt kíváncsi, hogy miképp lehet az, hogy míg a Komlói út elején álló pénzintézetet idén május 12-én kirabló elkövetőről fantomképet, fotókat és kamerafelvételeket közölt a rendőrség, addig a tavaly november 19-ei rablóról semmi ilyesmit nem adtak ki. És míg az idei eset kapcsán kitűztek nyomravezetői díjat a rendőrök, a tavalyi esetnél ezt sem tették meg - olvasható a cikkben.

A tavaly novemberi rablásnál egy 60-65 év körüli, sántító, vagy sántítást mímelő férfit keresnek a rendőrök (aki a hírek szerint 3 millió forintot szerezhetett meg), míg a második esetnél egy mintegy 175 centiméter magas, középkorú, erősebb testalkatú, 42-es, vagy 43-as cipőt hordó férfi áll a kutatás célkeresztjében.

A Komlói úti pénzintézet idén májusi rablója:

"A rendőrség korábbi megkeresésünkre, hogy miért nem közöltek fantomképet az első eset után a bankrablóról, és előfordulhat-e, hogy a két rablást egy és ugyanaz a személy követte el, egy rövid választ kaptunk: a nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást a korábban kiadott közleményükön túl egyelőre nem kívánnak adni"

- olvasható a cikkben a kérdés és az arra adott rendőrségi válasz.

A rendőrség egyébként egy tavalyi halált okozó testi sértés egyelőre ismeretlen elkövetőjét is keresi, ott félmillió forintnyi nyomravezetői díjat tűztek ki. Az esetről bővebben ebben a cikkben írtunk.

 

Címlapkép: a 2020. május 12-ei pécsi, Komlói úti pénzintézet-rablás elkövetőjének fotója - police.hu

Forrás: Pécsi STOP/bama.hu