A Publicus szerint nem igaz, amit Magyar Péter állít róluk

2024. július 25. 18:30 2024. júl. 25. 18:30

"Kommentháború" alakult ki Magyar Péter és Pulai András, a Publicus igazgatója között.

Korábbi cikkünkben megírtuk, hogy a Media1.hu megszerezte a Publicus Intézet által készített közvélemény-kutatás eredményeit, amelyek azt vizsgálták, tudják-e az emberek Magyar Péter, a Tisza Párt politikusának ATV-s incidenséről, és mit gondolnak róla. A reprezentatív, 1.000 fős mintán készült felmérés szerint a magyar felnőtt népesség túlnyomó többsége értesült arról, hogy Magyar Péter korán elhagyta az ATV Egyenes beszéd című műsorát, amikor a műsorvezető szembesítette őt korábbi állításaival. A válaszadók 79%-a hallott az esetről, 63%-uk szerint Magyar Péter helytelenül cselekedett. (a további eredményekről részletesen ITT olvashatnak)

Az egy ideje bizonyos, hogy Magyar Péter aktívan kommentel minden olyan online platformon, ahol róla szóló cikket talál. A Media1.hu Facebook oldalán is hozzászólást tett közzé az alábbi szöveggel: 

A Tisza Párt elnöke azt írja:

„Ez az a cég, amelyik 24%-ra mérte 7-8%-os DK-át (nevetős emoji)"

 

Magyar hozzászólásaira eddig kevésszer volt olyan, hogy reagált volna a címzett. Ez most nem így történt, a képernyőfotón olvasható Pulai András válasza.

 

 

Pulai András külön is reagált Magyar Péter állításaira a Media1-nek küldött válaszában. Közölte, hogy a politikus állításával szemben a valóság az, hogy a Publicus Intézet az egyik legpontosabb kutató intézetnek bizonyult az EP választáson és a főpolgármesteri választáson is. Az intézet két linket is küldött, amelyek ezt alátámasztják:

 Az élénk kommentváltás gyorsan felkeltette a közösségi média felhasználóinak figyelmét, akik vegyes reakciókkal figyelték az eseményeket.

Forrás: Média1