A három pécsi színház és a Filharmonikusok fogtak össze a pécsiekért

2020. március 26. 17:22 2020. márc. 26. 17:22

A Pécsi Nemzeti, a Harmadik Színház, a Bóbita és a Pannon Filharmonikusok fogtak össze a járványhelyzetben, hogy a pécsiek és mások ne maradjanak kulturális tartalom nélkül. A négy intézmény egymás előadásait, koncertfelvételeit is reklámozni fogja a saját felületén, hogy minél több emberhez eljusson a kultúra. A Pécsi STOP egy ötödik csapatot, a Janus Egyetemi Színházat is ajánlja, sok régebbi darab érhető el náluk is felvételről.

Összefogtak a pécsi kulturális intézmények, hogy a járványhelyzetben se maradjon kulturális tartalom nélkül a pécsi közönség. A Pécsi Nemzeti Színház, a Bóbita Bábszínház, a Pécsi Harmadik Színház és a Pannon Filharmonikusok a saját online tartalmaik mellett egyaránt megosztják a másik három intézmény tartalmait is a saját felületeiken, hogy minél szélesebb körhöz juthassanak el a tartalmaik - olvasható az összefogásról szóló sajtóközleményben.

A pécsiek (de bárki más is) így egy olyan kulturális hírfolyamhoz jutnak, melyeken színházi és bábszínházi előadásokat, verseket, koncerteket, máűvészeti kihívásokat lehet elérni. 

"Az összefogó intézmények hisznek abban, hogy a kultúra, a művészet közösséget teremt és mindenkit segíthet ezekben a nehéz időkben"

- áll a közleményben.

Pécsi Nemzeti Színház

A Pécsi Nemzeti Színház - túl azon, hogy pár naponta egy-egy régebbi előadásának felvételét osztja meg a közönséggel - a magyar költészet napja alkalmából egy sorozatot indított, melyben április 11-ig a társulat tagjai szavalják el kedvenc verseiket.

Pécsi Nemzeti Színház

web: https://www.pnsz.hu

Facebook: http://facebook.com/pecsinemzeti

YouTube: https://www.youtube.com/user/pnszmediagroup

Bóbita Bábszínház

A Bóbita Bábszínház szombatonként 16 órától egy-egy bábelőadást tesz közzé közösségi oldalán, melyek egy héten át tekinthetőek meg. Március 28-án, a Bagolykisasszony meséje című darabbal folytatódik a már elkezdett sorozat.

Részlet a Bagolykisasszony meséje című előadásból

web: http://www.bobita.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/bobitababszinhaz/

a szombati esemény linkje: https://www.facebook.com/events/2582749375302002/

Pannon Filharmonikusok

A közlemény szerint

"a Pannon Filharmonikusok online tartalmak közzétételével - a Facebook oldalán és weboldalán -  nyújt bepillantást a zene világába.

Egy különleges nyereményjátékra hívják az érdeklődőket, amely során tulajdonképpen mindenki nyer - már a naponta egymásnak megmutatott klasszikus zenék meghallgatásával is. Továbbá zenei kulisszatitkokat, érdekességeket, művészeket, jelentős szerzők örökérvényű műveit mutatják be, teszik elérhetővé a nagyközönség számára.

A sorozatban elsőként Bartók Béla születésének évfordulója alkalmából, két fontos zenei felvétel – Facebook oldalukon történő - megosztásával tisztelegnek munkássága előtt. A felvételeken Kocsis Zoltán, Várjon Dénes, Bogányi Tibor és a Pannon Filharmonikusok működnek közre."

Pannon Filharmonikusok


web: https://www.pfz.hu
Facebook: https://www.facebook.com/Pannon.Filharmonikusok/
zenei nyereményjáték - #mindennapraegyzene: https://bit.ly/mindennap_jatek_pfz 
koncertfelvételek: https://www.pfz.hu/koncertfelvetelek 
YouTube: https://www.youtube.com/user/pannonphilharmonic

Pécsi Harmadik Színház

A Pécsi Harmadik Színház március 28-tól minden hétvégén, online felületein - weboldalán, Facebook oldalán és Youtube csatornáján - keresztül teszi elérhetővé produkcióit! Az első előadás „E kor nekünk szülőnk és megölőnk” (In memoriam Ö. I.) színpadi játéka lesz.

A Pécsi Harmadik Színház 2017. novemberében - Fotó: Pécsi STOP

web: http://pecsiharmadikszinhaz.hu

Facebook: ezen a linken

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC3-pjMOxH2ADP1QSImuXxRg


JESZ

A Pécsi STOP külön ajánlata a Janus Egyetemi Színház (JESZ, Facebook-oldal itt) YouTube-csatornája, ugyanis ott is sok régi előadás felvételét lehet megnézni. A csapat változó felállással 1996 óta színesíti a pécsi színházi életet, több, most a Pécsi Nemzeti Színházban, vagy más teátrumban játszó színész itt kezdte a pécsi pályafutását.

A JESZ YouTube-csatornáján jelenleg a Vizsgálat a rózsák ügyében, az Ibusár, a Gyász szív, a Yerma és a Nap, árnyék, boszorkány című darabok felvételei érhetőek el, illetve a k2 Színház oldalán is van egy JESZ-es kötődésű előadás, az Elszakadóban.

 

 
Forrás: Pécsi STOP