A Netflix új sorozatában Michelle Obama is bábozni fog

2021. február 13. 12:20 2021. feb. 13. 12:20

A Waffles+Mochi az otthoni főzés örömeiről szól majd a sorozat.

Michelle Obama egy bolttulajdonost szerepébe bújik a “fagyott ételek országából” származó Waffles és Mochi mellett. Az egykori amerikai first lady elmondása szerint a Netflixen március közepén debütáló tízrészes sorozat “vidám, szívmelengető és egyszerűen varázslatos”.

A két bábfigurának elege lett abból, hogy csak jégkrémet fogyasszanak, és igazi szakácsokká szeretnének válni, ebben segíti őket Obama karaktere. Mágikus repülő bevásárlókocsijukon szállva körbeutazzák a világot, hogy kipróbálják a különböző kultúrák házi készítésű ételeit.

“Bárcsak Waffles és Mochi már akkor létezett volna, amikor a lányaim kicsik voltak, mert ez olyan műsor, melyet az egész család együtt tud nézni, miközben a szülők tudják, hogy a kicsik valami újat is tanulnak közben” – mondta Michelle Obama.

Egyébként nem ez az első esett, hogy bábok segítik Obamát a gyerekek egészséges táplálkozását támogató projektjeiben. 2013-ban a Szezám utca karaktereit invitálta meg a first lady a Fehér házba azon kampány keretében, mely az amerikai iskolai étkezés megreformálását és a gyerekkori elhízás csökkentését tűzte ki célul.

Michelle és Barack Obama a sorozat executive producerei is. A pár 2018-ban több sorozat és film készítésére szerződött le a Netflixszel. Az elkészült munkák között van az Így lettem című 2020-as dokumentumfilm, mely Michelle Obama azonos című önéletrajzán alapul.