Eldőlt az idei Fishing on Orfű sorsa

2021. május 5. 14:43 2021. máj. 5. 14:43

Mint ahogyan arról korábban a Pécsi STOP is beszámolt az eredeti júniusi időpontban szerették volna megtartani a megye legnépszerűbb fesztiválját, a Fishing on Orfűt, ám a szervezők a biztonság kedvéért egy pótdátumot is kijelöltek és ide is leszervezték a fellépőket. 

Kiderült, nagyon is jól tették, ugyanis a koronavírus járvány miatt a fesztivál szervezői úgy döntöttek a júniusi eredeti dátum helyett a pótdátum alkalmával rendezik meg a baranyaiak kedvenc fesztiválját. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Nemrégiben közzétett posztjukban azt írják: 

"Eljött az idő, döntést kellett hoznunk a fesztivál időpontjával kapcsolatban, hiszen vészesen közeleg az eredeti Fishing on Orfű dátuma. Mindent átgondolva úgy döntöttünk, hogy a fesztivált a meghírdetett pótdátumon, azaz AUGUSZTUS (24)-25-26-27-28-án tartjuk meg. Ugyanakkor... amennyiben lehetséges, akkor júniusban is kedveskednénk nektek egy kisebb rendezvénnyel."

A bejegyzésben arról is írnak, azért döntöttek az augusztusi időpont mellett, mert hat hét múlva nyitnának a Fishing kapui, ám véleményük szerint a hátralévő idő egyszerűen nem elegendő a professzionális felkészülésre. 

"A Fishing bármennyire is emberléptékű és barátságos fesztivál, megvalósítás szempontjából ez egy nagy és összetett rendezvény, amely nagyságrendileg 1000 ember munkáját és életét érinti, normális esetben majd’ egy évig tart a szervezése. A hátralévő idő rövidségén túl számos további szempontot is figyelembe kellett vennünk, ezek közül a legfontosabb, hogy továbbra sincs kormányzati döntés a zenés, táncos rendezvények megtarthatóságával kapcsolatban. És nem csak a megtarthatósággal kapcsolatban, de az esetleges plusz elvárásokról, járványügyi intézkedésekről sem tudunk semmi konkrétat."

- írják, illetve arra is kitérnek, hogy egy korábbi felmérésükben adott válaszok alapján a többség is az augusztusi dátumot preferálja. 

Ez is érdekelhet: Felpörgeti a rockzenei életet egy pályázattal az MSZP

A posztban szót ejtenek a jegyekkel kapcsolatos kérdésekről is, ennek kapcsán azt írják az égvilágon semmi dolog nincs velük. 

"Mind a fesztiválbelépők, mind a kempingjegyek automatikusan érvényesek a pótdátumra. Ugyanúgy, ahogy a speciális keddi beköltöző nap jegyei is augusztus 24-én lesznek beválthatók."

A bejegyzésben továbbá arról is beszélnek, hogy az eredeti dátum sem marad terveik szerint üresen, ugyanis a júniusi időpontban szeretnének egy új, jóval kisebb és családiasabb három napos rendezvényt tartani. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

"Erről a tervünkről már írtunk korábban és nagyon örültünk a pozitív reakcióitoknak. Szóval arra kérünk benneteket, hogy ceruzával írjátok be a MiniFishinget a június 17-18-19-i csütörtök-péntek-szombatra a naptáraitokba! Mi minden erőnkkel azon leszünk, hogy amennyiben az akkori szabályozások lehetővé teszik, akkor egy szuper, még családiasabb kisrendezvénnyel kedveskedjünk nektek! Ezzel kapcsolatban amint lehetőségünk lesz, minden információt megosztunk veletek."

Címlapkép: Fishing on Orfű Sajtó