Gyász: meghalt Kis Grófo édesapja, az autentikus cigány zene királya - Koronavírus miatt kezelték kórházban

2020. december 3. 12:27 2020. dec. 3. 12:27

Elhunyt Kis Grófo édesapja, az autentikus cigány zene királya Kozák László Grófo.

Idősebb Kozák László és a család több tagja is koronavírusos volt. Kozák László kórházba is került, lélegeztetőgépen is volt, azonban Kis Grófo Blikknek nemrégiben azt mondta, hogy az édesapja már jobban van.

– Hála az égnek, már édesapánk is jobban van, szerencsére nem volt semmilyen alapbetegsége, ezért élte túl a vírust, ha nem is könnyen. Pár napja lekerült a lélegeztetőgépről, nemsokára haza is engedhetik. A bátyámnak, bár iszonyatosan meggyötörte a betegség, nem volt szüksége ilyen drasztikus beavatkozásra – mondta a Blikknek korábban Kis Grófo.

„Édesanyánk már nagyon várja haza apukánkat, három nappal a betegek érkezése előtt az egész házat speciális eljárással fertőtlenítik. Kihívunk egy céget, akik ózonnal megölik az esetleges vírusokat. Mindennap többször imádkoztunk szeretteink és minden beteg gyógyulásáért, és hálát adtunk az Úrnak, az orvosoknak, nővéreknek az áldozatos munkájukért” – mondta fia szerdán a lapnak.

A borzalmas hírt nem sokkal ezelőtt  Ifj. Rostás-Farkas György újságíró a Roma Szeretetszolgálat elnöke osztotta meg közösségi oldalán. 

“Mélységesen lesúlytott a rossz hír! Nem tudok mit mondani nagyon szomorú vagyok! Elment az autentikus cigány zene Királya Kozák László Grófo (…) Gyerekkorom óta ismert engem és az egész családomat. Figyelemmel kísérte az életemet és a munkámat. Sokat dolgoztunk együtt,ha hívtam azonnal jött, mindent félre tett és Szolnokról szinte azonnal Budapesten termett. Részt vett a Roma Szeretetszolgálat munkájában is mint Jószolgálati Nagykövet. Nagyon tiszteltük és szerettük egymást! Igaz Testvérem volt! Mindig érdektelen és kölcsönös volt a szeretetünk egymás felé!” – írta bejegyzésében Ifj. Rostás-Farkas György.

 Címlapkép. Illusztráció 

Forrás: Pécsi STOP