Induljon aktívan az év! - Kulturális programokból januárban sem lesz hiány Pécsett

2022. január 6. 11:52 2022. jan. 6. 11:52

Álmoskásan indul a január? A Zsolnay Örökségkezelő NKft. kiemelt programjai garantálják, hogy 2022-ben se maradjunk élmények nélkül!

A neves fellépők sorát Zorán nyitja meg, akinek színpadra lépése minden alkalommal valódi ünnep. Január 11-én a Kodály Központban ad telt házas koncertet. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!      

 

A Metronóm Jazz Klub idei első vendége Pátkai Rozina & PQR. Rozina a bossa nova képviselőjeként szerzett nemzetközi szinten is elismerést. Új formációjának zenészei a magyar könnyűzenei élet meghatározó egyéniségei. Az ingyenes esemény a Köszönjük Magyarország program keretében valósul meg január 13-án a Zsolnay Negyed E78-as Koncerttermében. 

Scherer Péter főszereplésével látható a Zsolnay Színház következő előadása. Január 21-én az E78-ban Karinthy Frigyes: Utazás a koponyám körül című darabját mutatják be a Nézőművészeti Kft. előadásában. 

 

Energetika, fenntarthatóság, atomenergia témában hallható előadás az Egy kis esti fizika sorozat január 27-i programján a Művészetek és Irodalom Házában. 

Cseh Tamás és Csengey Dénes közös dalainak csak egy szelete került közönség elé keletkezésük idején, a 80-as évek végén. Több alkotás bő 30 évig pihent a fiókban. A megtalált, megtisztogatott szövegekből, félkész dallamfoszlányokból, dúdolgatott ötletekből állította össze estjét Beck Zoli és Szűcs Krisztián, Csengey Balázs segítségével. A különleges előadás Másnap - és mi most itt vagyunk címmel látható január 29-én az E78-ban. 

 

Az m21 Galériájában Az emlékezés formái című tárlat összesen 8 installációt mutat be, melyek minden érzékszervünkre hatnak. A kiállítás első része január 20-ig, a második része január 20. és február 20. között tekinthető meg. 

A Cella Septichorában több alkalommal jelentkezik az Éjszakai tárlatjárat, mely során csupán egy fejlámpa segítségével fedezhető fel a kivilágítatlan ókeresztény temető föld alatti labirintusa. 

A hónap során folytatódnak a Zsolnay Negyed ingyenes közösségépítő foglalkozásai: Szenior tánc, Origami, Ügyes mami, Hallgassuk együtt, Családi játszóház. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!      

Részletek: www.pecsprogram.hu