Megalakult a Művészeti Tanács!

2020. december 2. 21:02 2020. dec. 2. 21:02

Szerda délután megalakult a Művészeti Tanács, amelynek célja, hogy a pécsi kulturális élet szereplőivel egyeztetve kidolgozza és a gyakorlatba átültesse Pécs hosszú távú kulturális stratégiáját-tudatta közleményében Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata

"A tanács a járványhelyzet miatt online megoldásokat is alkalmazva tartotta meg alakuló ülését. Mint ismert, a Művészeti Tanácsnak elsősorban a város hosszú távú, egységes kulturális stratégiájának kidolgozása, koncepcióalkotás és a pécsi közgyűlés döntéseinek előkészítése lesz a feladata. A városvezetés célja egy konszenzuson alapuló döntés meghozatala volt. Több körös egyeztetés előzte meg a közgyűlés ülését helyettesítő online konzultációt, amelyen egyhangú döntés született a tanács tagjairól, akik mindannyian saját művészeti águk elismert képviselői.

A tanács elnöke, Ágoston Zoltán elmondta: haladéktalanul munkához látnak. Mint mondta: első dolguk az lesz, hogy a grémium feladatait pontosítják, a kész tervet januárban egyeztetik Pécs polgármesterével.

Az alakuló ülést megelőzően a tanács egyik megválasztott tagja, Petrányi Zsolt azt kérte, hogy egyéb, időközben kialakult elfoglaltságai miatt tekintsen el a grémium munkájában való részvételétől. Ágoston Zoltán leszögezte: Petrányi megkezdett szakmai tevékenységére, jelentős nemzetközi kiállítások szervezésére a Zsolnay Negyedben továbbra is számítanak. A lehetőséggel élve a szakember helyére egy hölgyet javasol a tanács, személyére javaslatot is tesznek, a döntést jogilag értelemszerűen a közgyűlés hozza majd meg."

 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata