A pécsiek az adócsökkentésre szavaznak

2023. május 15. 10:10 2023. máj. 15. 10:10

A Pécs Jövője Egyesület áprilisban telefon kérte ki a pécsiek véleményét a városvezetés adócsökkentő intézkedéséről. A pécsiek nem hagytak semmi kétséget: a válaszadók 97 százaléka a jelenlegi városvezetés adócsökkentést célzó célkitűzéseit támogatja - közölte sajtóközleményében a Pécs Jövője Frakciószövetség.

Mind emlékszünk arra, amikor a fideszes városvezetés 2011-2012-ben új és kiterjesztett adókkal sújtotta a pécsi családokat, vállalkozásokat. Tömegével szűntek meg abban az időszakban helyi cégek, az építményadó alól pedig a legszerényebb körülmények között élő pécsiek sem menekültek - írják.


A jelenlegi városvezetés 2019-es választási vállalásainak kiemelt pontja volt az adócsökkentés. Különösen fontos cél ez most, amikor a pécsi családokat egyre több teher nyomasztja, minden drágul, tombol az infláció. Lépnünk kellett, még akkor is, ha az elmúlt években nemcsak a pécsi családoknak és cégeknek, de az önkormányzatnak is példátlan kihívásokkal kellett szembenéznie - emlékeztetnek.


Célunk az volt, hogy minél több pécsi részesüljön az adócsökkentésből. 2023 januárjától ezért az 50 négyzetméter alatti lakásokat újra adómentessé tettük, 150 négyzetméterig pedig sávos adócsökkentést vezettünk be.

 

 

A lépés kapcsán a Pécs Jövője Egyesület telefonon is kikérte a pécsiek véleményét. A megkeresésre válaszolók elsöprő többsége, 97 százalékuk támogatta a Pécs Jövője városvezető koalíció adócsökkentést célzó törekvéseit, és azt, hogy ezekben a nyomasztóan nehéz időkben minden segítségre szükség van.


Mindenkinek köszönjük, hogy válaszolt a kérdéseinkre és ezzel segítették a
munkánkat. Kedves pécsiek, köszönjük a megerősítést, folytatjuk, amit elkezdtünk.
 
Pécs jövőjét együtt építjük!
 
A Pécs Jövője Frakciószövetség