Minden, amit a pécsi Triatlon OB-ról tudni érdemes

2024. július 25. 13:57 2024. júl. 25. 13:57

A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola augusztus 3-4-én rendezi meg a Triatlon Utánpótlás, Váltó és Para Országos Bajnokság és Olimpiai Reménységek Versenyét (Triatlon OB) Tüskésréten. A nemzetközivé bővült eseményről Tóth Szilárddal, triatlon szakosztály vezetőjével beszélgetett a PSN Zrt.

Hányadik alkalommal lesz Pécs a helyszíne a Triatlon Országos Bajnokságnak, milyen változások vannak a korábbi évekhez képest?

Hatodik alkalommal rendezzük meg a Triatlon OB-t Tüskésréten, csak egyetlen évben maradt el a versenyt a pandémia miatt. Idén már külföldi sportolók is indulnak a pécsi megmérettetésen, ami a Para Országos Bajnoksággal is bővült. Ebben az évben céges csapatversenyt is hirdettünk, amelyre háromfős vegyes csapatok is jelentkezhetnek. Újdonság még a Próbáld ki a triatlont! futam, ahol a cégekkel megegyező távokat – 200m úszás, 4km kerékpározás és 1km futás – kell teljesíteniük a nevezőknek. A próbára helyszíni nevezés is lehetséges, a többi versenyre július 29-éig kell jelentkezni a Magyar Triatlon Szövetségnél. A Triatlon OB Pécsett, a Tüskésréti-tó vonzáskörzetében lesz augusztus 3-4-én.

A PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola hány versenyzője vesz részt a kétnapos versenyen, milyen eredményeket vártok a pécsiektől?

Mocsári Bence első paralimpiájára készül, szombaton a Paratriatlon Országos Bajnokságon méreti meg magát, másnap pedig a váltó OB-n indul az épek között. Itt a PSN Zrt. – Pécsi Sportiskola csapata újabb címvédésre készül. Idén a hölgyektől is a korábbiaknál jobb eredményre számítunk. Az elit férfiak mezőnyében tavaly csak pécsiek álltak a dobogón. Most mindhárman (Péter Benedek, Márkus Noel és Kovács Márton Soma) rajthoz állnak. A fiatalabb sportolóink is egyre eredményesebbek. Ez a pécsi verseny fontos állomás fejlődésük szempontjából.

Mire számítsanak augusztus első hétvégéjén a pécsiek, valamint a versenyre kilátogatók?

Szombaton és vasárnap útlezárásra kell számítani, valamint a helyi közösségi közlekedésben is változások lesznek. Erről már korábban mi is beszámoltunk, az erről szóló cikkünk IDE kattintva elérhető.

 

A versenyterületre belépőjegyet kell váltani minden sportolónak és kísérőnek egyaránt. A belépő 800 Ft/nap. Pécsi lakosoknak (lakcímkártya felmutatásával) és a 6 éven aluliaknak a belépés ingyenes! A 6 év alatti gyerekeknek karszalag nem szükséges, a pécsi lakosoknak a karszalag az elővételi sorban a rendezvény napján, lakcímkártya felmutatásával átvehető. A vízi légvár használati díja 500 Ft/fő. A jegyet a versenyirodában lehet megvásárolni - írja a PSN Zrt.

 

A verseny időrendje megtalálható a PSN Zrt. weboldalán.